30.000 φορολογικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις έως το τέλος της σεζόν

Μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου θα γίνουν τουλάχιστον 30.000 φορολογικοί έλεγχοι από περίπου 2.100 ελεγκτές, τονίζει ο γενικός γραμματέας Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής. Ο ίδιος εξήγησε ότι το μέτρο δεν έχει στόχο επικεντρώνεται στις σοβαρότερες παραβάσεις της νομοθεσίας.

«Στη διάρκεια του καλοκαιριού επικεντρωνόμαστε σε ελέγχους που συνδέονται με τον τομέα του τουρισμού, όπως τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, οι εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, και επαγγέλματα που συνδέονται με τον τουρισμό, τονίζει ο γγ Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Μιλώντας στην ελβετική εφημερίδα Le Temps, ο Γιώργος Πιτσιλής είπε ότι μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου θα γίνουν τουλάχιστον 30.000 έλεγχοι από περίπου 2.100 ελεγκτές.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ήταν δύσκολο σε ελεγκτές να επιβάλουν πρόστιμα σε καταστήματα του τομέα τους (της περιοχής τους) λόγω σχέσεων γνωριμίας που διατηρούν, καθώς πίνουν τον καφέ τους εκεί.

Για το λογο αυτό θα πραγματοποιούν ελέγχους σε άλλες πόλεις.

«Ζητήστε απόδειξη» είναι το μήνυμα που απευθύνει στους τουρίστες μέσω της εφημερίδας, επισημαίνοντας ότι το μέτρο του προσωρινού κλεισίματος επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν δεν έχει στόχο να κλείσει όλα τα καταστήματα στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά επικεντρώνεται στις σοβαρότερες παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk