Αυξήσεις μισθών και πρόσθετη ασφάλιση στους 2.200 εργαζομένους των ΚΑΕ

Στην υπογραφή συλλογικής επιχειρησιακής σύμβασης που προβλέπει αυξήσεις 1% για 2.200 υπαλλήλους προχώρησε η διοίκηση των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών

Στην υπογραφή συλλογικής επιχειρησιακής σύμβασης που προβλέπει αυξήσεις 1% για 2.200 υπαλλήλους προχώρησε η διοίκηση των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών με τους εργαζομένους εξασφαλίζοντας έτσι όχι μόνο εργασιακή ειρήνη αλλά και τις προϋποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξης της επιχείρησης.
Η υπογραφή της σύμβασης μπορεί να αποτελέσει οδηγό και για άλλες επιχειρήσεις στους κλάδους του εμπορίου και του τουρισμού και ενδεχομένως για τους εργαζομένους στα αεροδρόμια της χώρας.
Ανάμεσα στις γκρίζες ειδήσεις για σειρά πτωχεύσεων και για μειώσεις αποδοχών σε εκατοντάδες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πολυετή οικονομική κρίση στη χώρα μας, η εταιρεία Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, τα γνωστά μας ΚΑΕ, που τώρα ανήκουν στην ελβετική εταιρεία DUFRY, τη μεγαλύτερη εταιρεία ταξιδιωτικού εμπορίου στον κόσμο, προχώρησαν στην υπογραφή σύμβασης εργασίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τους.
Τα ΚΑΕ στα χρόνια της κρίσης αύξησαν, αντί να μειώσουν, το προσωπικό τους, που ανέρχεται σε 2.200 άτομα, που απασχολούνται σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο δεν μείωσαν τους μισθούς αλλά επιπλέον από 1ης Ιουλίου ετέθη σε εφαρμογή η υπογραφείσα νέα συλλογική επιχειρησιακή σύμβαση, με την οποία δίδεται αύξηση 1% σε όλο το προσωπικό. Ακόμη, η εταιρεία προχώρησε στην εφαρμογή ενός ομαδικού συνταξιοδοτικού προγράμματος για το προσωπικό της εισφέροντας ποσοστό 2% επί των μηνιαίων μεικτών αποδοχών κάθε εργαζομένου που θα μετέχει στο πρόγραμμα.
Οπως σημειώνει μιλώντας προς «Το Βήμα» ο κ. Γιώργος Βελέντζας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, «τα ΚΑΕ συνεχίζουν τις προσπάθειες για ανάπτυξη, κυρίως μέσα από την αναμόρφωση των χώρων τους, όπως έγινε πρόσφατα με την ανακαίνιση της Extra Schengen, περιοχής στο ΔΑΑ – μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη -, την αναμόρφωση των καταστημάτων στα αεροδρόμια Ρόδου και Θεσσαλονίκης και στο λιμάνι της Σύμης, καθώς και μέσα από τη δημιουργία νέων, όπως αυτό στο λιμάνι του Ηρακλείου. Και όλα αυτά πάντοτε με βάση τις αξίες του σεβασμού στον πελάτη και στον άνθρωπο και την καλύτερη δυνατή προβολή της Ελλάδας και των προϊόντων της».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk