Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ορίστηκαν οι όροι για τη διευθέτηση διαφορών

Τους όρους και προϋποθέσεις διεξαγωγής της διαδικασίας διευθέτησης διαφορών θέσπισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με ομόφωνη απόφασή της. Η διαδικασία αφορά στις περιπτώσεις που επιχειρήσεις ή ενώσεις επιχειρήσεων, εκούσια και με ελεύθερη βούληση, παραδέχονται τη συμμετοχή τους σε αποδιδόμενη σε αυτές οριζόντια σύμπραξη καρτέλ.

Τους όρους και προϋποθέσεις διεξαγωγής της διαδικασίας διευθέτησης διαφορών θέσπισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με ομόφωνη απόφασή της.

Η διαδικασία διευθέτησης αφορά στις περιπτώσεις που επιχειρήσεις ή ενώσεις επιχειρήσεων, εκούσια και με ελεύθερη βούληση, παραδέχονται τη συμμετοχή τους σε αποδιδόμενη σε αυτές οριζόντια σύμπραξη καρτέλ.

Για τη συνεργασία τους αυτή, τους επιβάλλονται υπό προϋποθέσεις μειωμένα πρόστιμα.

Στόχος της διαδικασίας διευθέτησης διαφορών είναι η απλοποίηση και επιτάχυνση της διοικητικής διαδικασίας έκδοσης αποφάσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς και ο περιορισμός του αριθμού των προσφυγών που ασκούνται κατά των αποφάσεων της επιτροπής ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Σημειώνεται ότι μία επιχείρηση μπορεί να υπαχθεί στη διαδικασία διευθέτησης διαφορών και ταυτόχρονα στο πρόγραμμα Επιείκειας. Στην περίπτωση αυτή, δικαιολογείται η σωρευτική χορήγηση των προβλεπόμενων ευεργετημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στην απόφαση της Επιτροπής για διευθέτηση που διαπιστώνει την παράβαση προβλέπεται η επιβολή προστίμου μειωμένου κατά ποσοστό 15%, λόγω υπαγωγής της υπόθεσης στη διαδικασία διευθέτησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk