Το ΤΧΣ αναζητά νέο μέλος για το Γενικό του Συμβούλιο

Πρόσκληση για την κάλυψη ενός Μη-Εκτελεστικού Μέλους του Γενικού Συμβουλίου προς πλήρωση θέσης που έμεινε κενή, μετά την αποχώρηση του κ. Ηλ. Καρακίτσου, έδωσε στη δημοσιότητα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η Επιτροπή Επιλογής θα επιλέξει και θα προτείνει μία λίστα υποψηφίων στον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θα αποφασίσει το διορισμό του Μέλους του Γενικού Συμβουλίου.

Η αναλυτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η ακόλουθη:
Οργανωτικό Πλαίσιο
Το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («Ταμείο») ιδρύθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με το Νόμο 3864/2010 και με σκοπό τη συνεισφορά στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος.
Ως όργανα Διοίκησης του Ταμείου ορίζονται: η τριμελής Εκτελεστική Επιτροπή και το εννεαμελές Γενικό Συμβούλιο.
Το Ταμείο αναζητά ένα Μη-Εκτελεστικό Μέλος του Γενικού Συμβουλίου προς πλήρωση κενωθείσας θέσης. Η Επιτροπή Επιλογής θα επιλέξει και θα προτείνει μία λίστα υποψηφίων στον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θα αποφασίσει το διορισμό του Μέλους του Γενικού Συμβουλίου.
Ανακοίνωση Σκοπός της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η προσέλκυση υποψηφίων με τα κατάλληλα προσόντα. Η διάρκεια του διορισμού δεν θα υπερβαίνει την 30η Ιουνίου 2020.
Απαραίτητα προσόντα: Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια και προϋποθέσεις:
* Εκπαίδευση: Πανεπιστημιακός τίτλος, ιδανικά σε Οικονομικά ή Χρηματοοικονομικά. Υποψήφιοι που κατέχουν επαγγελματικούς τίτλους Λογιστή ή Δικηγόρου είναι επίσης αποδεκτοί.
* Γλώσσες: Άπταιστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.
* Γνωστικό Αντικείμενο: Το Μέλος του Γενικού Συμβουλίου θα επιλεγεί μεταξύ προσωπικοτήτων με διεθνή εμπειρία σε οποιονδήποτε από τους παρακάτω τομείς: τραπεζικό, ελεγκτικό, νομικό και κανονιστικό. Σχετική εμπειρία σε θέση Διοικητικού Συμβουλίου θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν.
* Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να έχουν ευρεία οπτική σε επιχειρησιακά θέματα, να έχουν επιδείξει άμεμπτο επαγγελματικό ήθος και ακεραιότητα, να έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία και συμμετοχή σε εταιρείες σύνθετου περιβάλλοντος με έντονους και πιεστικούς ρυθμούς εργασίας, να διαθέτουν εμπειρία σε πολύπλοκες επιχειρηματικές καταστάσεις συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών και Διοικητικών αναδιαρθρώσεων, θεμάτων επενδυτικού χαρακτήρα, να έχουν διαθεσιμότητα χρόνου και να επιδεικνύουν αφοσίωση στα καθήκοντα του ρόλου.
* Το Μέλος του Γενικού Συμβουλίου θα διοριστεί υπό τον περιορισμό της απουσίας οποιασδήποτε προσωπικής ή νομικής σύγκρουσης συμφερόντων ή συναφών περιορισμών, όπως περιγράφονται στο άρθρο 4 του Ν.3864/2010. Οι αιτούντες θα προσκληθούν να επιβεβαιώσουν τα ανωτέρω και με το διορισμό θα υποβληθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση.
Προθεσμία/Όροι & Προϋποθέσεις Ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων θα είναι η 3η Αυγούστου 2016.
Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέσω email στο: reception.budapest@kornferry.com Για πληροφορίες σχετικά με το Ταμείο παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.hfsf.gr.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk