Οι ανησυχίες για το Brexit έπληξαν το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία

Οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις του Brexit είχαν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση του δείκτη του γερμανικού επενδυτικού κλίματος τον Ιούλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2012. Ο δείκτης Zew βυθίστηκε στις -6,8 μονάδες τον Ιούλιο από τις 19,2 μονάδες του Ιουνίου.

Οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις του Brexit είχαν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση του δείκτη του γερμανικού επενδυτικού κλίματος τον Ιούλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2012.

Ο δείκτης Zew βυθίστηκε στις -6,8 μονάδες τον Ιούλιο από τις 19,2 μονάδες του Ιουνίου.

Τα στοιχεία ήταν πολύ χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, που ανέμεναν υποχώρηση του δείκτη στις 9 μονάδες.

Ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών μειώθηκε στις 49,8 μονάδες από τις 54,5 τον Ιούνιο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 51,8.

«Η αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις του δημοψηφίσματος στην γερμανική οικονομία ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την σημαντική υποχώρηση του οικονομικού κλίματος», ανέφερε ο επικεφαλής του ZEW, Αχίμ Βαμπάχ.

Οι ανησυχίες για την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος μετά το βρετανικό δημοψήφισμα θα μπορούσαν και αυτές να επηρεάσουν την γερμανική οικονομία, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk