Μαρινόπουλος: Διευκρινήσεις για αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων και ενδοομιλικές συναλλαγές

Με νέα του ανακοίνωση ο όμιλος Μαρινόπουλου προχωρεί σε διευκρινήσεις σχετικά με την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων και τις ενδοομιλικές συναλλαγές και επισημαίνει πως την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το due diligence, ανακριβείς και ανυπόστατες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία υπονομεύουν οποιαδήποτε θετική εξέλιξη.

Με νέα του ανακοίνωση ο όμιλος Μαρινόπουλου προχωρεί σε διευκρινήσεις σχετικά με την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων και τις ενδοομιλικές συναλλαγές και επισημαίνει πως την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το due diligence, ανακριβείς και ανυπόστατες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία υπονομεύουν οποιαδήποτε θετική εξέλιξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη Μαρινόπουλος, οφείλουμε να μην αφήσουμε αναπάντητες φήμες και εικασίες.
Ειδικότερα:
· Τα ποσά που συνδέονται με την CARREFOUR NEDERLAND B.V. που εδρεύει στην Ολλανδία, τις εταιρείες SOUTHMED INVESTMENTS LTD και CARREFOUR FINANCE με έδρα το Βέλγιο και την CARREFOUR S.A με έδρα στην Γαλλία, αποτελούν υποχρεώσεις της εταιρείας Μαρινόπουλος προς το Group Carrefour στο πλαίσιο αποχώρησης της Carrefour από την Ελληνική αγορά το 2012.
· Το Μάρτιο του 2014, υπό όρους πλήρους διαφάνειας και νομιμότητος, η Μαρινόπουλος προχώρησε στην πώληση και lease back τεσσάρων hypermarkets. Πρόκειται για καταστήματα που βρίσκονται στη Νέα Ιωνία, τον Άλιμο, τη Μακεδονία και τη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.
· Κατά τον ίδιο τρόπο, το Σεπτέμβριο του 2014 η εταιρεία προχώρησε στην πώληση και lease back τεσσάρων καταστημάτων στην Κατερίνη, το Αγρίνιο, το Μαρούσι (Avenue) και στο Ίλιον και στην συνέχεια, τον Νοέμβριο του 2014, προχώρησε στην πώληση τριών καταστημάτων στο Μαρούσι (Χειμάρας), το Παλαιό Φάληρο και την Λάρισα.
Τα έσοδα από την πώληση των παραπάνω ακινήτων αξιοποιήθηκαν για την αποπληρωμή μέρους των χρεών προς το τραπεζικό σύστημα καθώς και για την ικανοποίηση των υποχρεώσεων της εταιρείας απέναντι στους προμηθευτές της.
Σημειώνεται ότι οι δύο αυτές συναλλαγές ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με τις εταιρείες διαχείρισης ακινήτων Εθνική Πανγαία και Helens οι οποίες, διευκρινίζουμε ότι δεν έχουν ουδεμία άλλη σχέση με τη Μαρινόπουλος και τους μετόχους της.
Η Μαρινόπουλος σε πλήρη συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζές της, έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και ολοκληρώνει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις, με στόχο την έγκριση του τελικού πλάνου που θα επιτρέψει την συνολική και οριστική εξυγίανσή της.
Προς αυτή τη κατεύθυνση, οι τράπεζες και οι αρμόδιοι φορείς έχουν ενημερωθεί αναλυτικά για τα περιουσιακά στοιχεία, τις ενδο-ομιλικές συναλλαγές και τη δομή των εταιρειών της Μαρινόπουλος τα οποία και αποτελούν μέρος της αξιολογούμενης πρότασης.
Διανύουμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την εταιρεία καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται το due diligence το οποίο προχωράει με ταχείς ρυθμούς, ενώ βρισκόμαστε σε συνεχείς διαβουλεύσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Η κρισιμότητα των ημερών απαιτεί την πλήρη διευκρίνιση, από την πλευρά της Μαρινόπουλος σχετικά με θέματα που συνδέονται με τη δραστηριότητα της εταιρείας, καθώς ανακριβείς και ανυπόστατες πληροφορίες υπονομεύουν οποιαδήποτε θετική εξέλιξη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk