Τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Ισραήλ, Γιούλι – Γιoέλ Έντελσταϊν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι σχέσεις μας είναι πιο στενές από ποτέ και πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό, είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες. Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας στην περιοχή και ειδικότερα να προσπαθήσουμε για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ παίζει κρίσιμο ρόλο, αλλά επίσης και η Ελλάδα θα μπορούσε να παίξει κρίσιμο ρόλο.

Ο κ. Γιούλι – Γιoέλ Έντελσταϊν αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε κατά τις επαφές του νωρίτερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Βουλής. Ανέφερε ότι με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν μεταξύ άλλων για τις προοπτικές ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο χωρών σε διάφορους τομείς.

Με τον πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου Βουλής συζήτησαν, όπως είπε, διάφορους τρόπους για να εντατικοποιηθεί η συνεργασία μεταξύ των κοινοβουλίων και στήριξης των πρωτοβουλιών αναφορικά με την τριμερή συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.