Κομισιόν: Αιτιολογημένο αίτημα της Ισπανίας για άρση των κυρώσεων

Την παραλαβή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του αιτήματος της ισπανικής κυβέρνησης για την περαιτέρω μείωση ή ακύρωση των προστίμων, λόγω υπερβολικών ελλειμμάτων, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν. Η Επιτροπή θα «αναλύσει λεπτομερώς το αιτιολογημένο αίτημα της Ισπανίας και θα αποφανθεί πριν από το τέλος του μήνα». Ωστόσο, όπως ενημέρωσε, η Πορτογαλία δεν έχει ακόμα καταθέσει το σχετικό αίτημα.

Την παραλαβή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του αιτήματος της Ισπανικής κυβέρνησης για την περαιτέρω μείωση ή ακύρωση των προστίμων, λόγω υπερβολικών ελλειμμάτων, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

Η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν έρθει αντιμέτωπες με την επιβολή κυρώσεων από την Επιτροπή λόγω της μη λήψης ικανοποιητικών μέτρων για τη μείωση των υπερβολικών ελλειμμάτων τους.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι εν λόγω κυρώσεις υπάρχει η δυνατότητα να μειωθούν ή να μηδενιστούν εφόσον διαπιστωθούν, έπειτα από σχετικό αίτημα των ενδιαφερόμενων χωρών, «έκτακτες οικονομικές περιστάσεις».

Όπως ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, η Επιτροπή θα «αναλύσει λεπτομερώς το αιτιολογημένο αίτημα της Ισπανίας και θα αποφανθεί πριν από το τέλος του μήνα».

Ωστόσο, όπως ενημέρωσε, η Πορτογαλία δεν έχει ακόμα καταθέσει το σχετικό αίτημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk