Κατά 10 δισ. ευρώ μειώθηκε η εξάρτηση των τραπεζών από τον ELA τον Ιούνιο

Σημαντικά μειώθηκε η συνολική εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα που παρέχει το Ευρωσύστημα, μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), τον Ιούνιο. Ειδικά από τον ELA ο δανεισμός των τραπεζών μειώθηκε, στο τέλος Ιουνίου, στα 54,4 δισ. ευρώ από 64,8 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάιο.

Σημαντικά μειώθηκε η συνολική εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα που παρέχει το Ευρωσύστημα, μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αλλά και του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), τον Ιούνιο.

Όπως προκύπτει από τη λογιστική κατάσταση της Τραπέζης της Ελλάδος, ο δανεισμός των τραπεζών από τον ELA μειώθηκε, στο τέλος Ιουνίου, στα 54,4 δισ. ευρώ από 64,8 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάιο.

Αντιστοίχως, ο απευθείας δανεισμός από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 32,8 δισ. ευρώ από 30,9 δισ. ευρώ.

Επομένως, οι συνολικές υποχρεώσεις των τραπεζών στην ΕΚΤ και τον ELA μειώθηκαν στα 87,2 δισ. ευρώ, τον Ιούνιο, από 95,7 δισ. ευρώ, τον Μάιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk