Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, κατηγορώντας την ότι παράγει μια φαντασιακή έκδοση τoυ «Plan B», και τόνισε ότι η προσπάθειά της αυτή που ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι και απέτυχε, δείχνει το πολιτικό της αδιέξοδο.

«Μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, είναι εμφανές ότι η ΝΔ έχει το σύνδρομο της αναδρομής του παρελθόντος. Παράγει μια φαντασιακή έκδοση τoυ «Plan Β» από τα περασμένο καλοκαίρι. Απέτυχε όμως, και ένα χρόνο μετά τις εκλογές και το δημοψήφισμα αυτό φαντάζει παρελθοντολογικό», επεσήμανε ο κ. Σταθάκης, απαντώντας στις κατηγορίες του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νότη Μηταράκη, ο οποίος έκανε λόγο για «αναξιόπιστη κυβέρνηση που χρέωσε τη χώρα με 100 δις και την οδηγεί σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο».

«Επικαλείται η ΝΔ μια παράγραφο, μια φράση ενός κείμενου βιβλίου, υποστηρίζει ότι είμαστε το κόμμα της δραχμής ότι θέλουμε έξοδο από τα ευρώ. Σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν είμαστε. Και ρωτώ; Μπορεί να υπάρχει «σχέδιο Βήτα», και σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο να μην έχει ιδέα; Σε ποιο φαντασιακό γραφείο εξυφαινόταν εν αγνοία του κάτι, που όλοι να αγνοούν;», σημείωσε ο κ. Σταθάκης.

«Με αυτά προσπαθείτε να κάνετε πολιτική, να προτείνετε Εξεταστική Επιτροπή. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Δεν θέσαμε ποτέ θέμα εξόδου από το ευρώ ως κόμμα. Η προσπάθεια επιστροφής σε μια φαντασιακή έκδοση δείχνει τάση αδιέξοδου της ΝΔ. Τα προβλήματα είναι μπροστά μας, η κριτική είναι θεμιτή αλλά ας επικεντρωθούμε σε αυτά» κατέληξε.

Αφορμή για τις παρατηρήσεις του κ. Σταθάκη, αποτέλεσε η συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, της πρότασης νόμου που είχε καταθέσει το ΚΚΕ, και προβλέπει μέτρα ανακούφισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.