Πυρά κατά του πρώην κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του και νυν ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη εξαπολύει το Ποτάμι, με αφορμή την ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης από τον πρώην Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με το όνομα «Δημοκρατική Ευθύνη».

Στην ανακοίνωση του, μάλιστα, κατηγορεί ευθέως τον κ. Θεοχάρη ότι δεν έχει παραδώσει την έδρα του, αναφέροντας χαρακατηριστικά: «»Δημοκρατική ευθύνη» και «έδρα κλεμμένη» δεν πάνε μαζί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού:

«Ο κ. Θεοχάρης όσο ήταν στο Ποτάμι έκανε όλες τις δυνατές προτάσεις. «Να ενισχύσουμε τον Τσίπρα», στην αρχή του ’15 όταν ο κ. Τσίπρας φαινόταν ανίκητος. «Να συνταχθούμε με το ΠΑΣΟΚ», όταν το ΠΑΣΟΚ πήγε καλύτερα από το Ποτάμι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, «Να πάμε με την ΝΔ», όταν εκλέχθηκε αρχηγός της ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και τον Μάρτιο συμφώνησε με τον κ.Λεβέντη ότι «αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μια Οικουμενική».

»Τώρα έχοντας το δικό του προσωπικό κόμμα μπορεί να επιλέξει ότι θέλει χωρίς να είναι υποχρεωμένος να ρωτήσει κανέναν. Ας πάψει όμως να ξιφουλκεί εναντίον του Κινήματος που τον έβαλε στην πολιτική και τον εξέλεξε Βουλευτή και τον Σεπτέμβριο στις εκλογές που έγιναν με λίστα και όχι με σταυρό. Κι αν θέλει να ξεκινήσει την νέα του πολιτική καριέρα με μια πράξη ευθύνης να παραιτηθεί από την έδρα που κόντρα σε κάθε πολιτική ηθική κρατάει. «Δημοκρατική ευθύνη» και «έδρα κλεμμένη» δεν πάνε μαζί.»