Το Μουσείο του Ολοκαυτώματος επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μεταβαίνει αυτή την ώρα στη Ραμάλα, για επαφές με την Παλαιστινιακή ηγεσία, έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Βαθιά συγκινημένος απο τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της ανθρωπότητας δεσμευόμαστε να μην ξεχάσουμε ποτέ τη φρίκη αυτή της τραγικής περιόδου».

Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την ισραηλινή βουλή και θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Κνεσέτ Γ .Εντελστάιν.

Ακόμα, θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, Α.Ναχμίας-Βέρμπιν, καθώς και με την υπουργό Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι.

«Το Ισραήλ είναι στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που η πολιτική προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι μια πολιτική η οποία υιοθετήθηκε και υιοθετείται από όλες τις ελληνικές Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από τη συνάντησή του, την Κυριακή, με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρόιβεν Ρίβλιν, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνάντηση με τον κ. Ρίβλιν «σταθήκαμε ιδιαίτερα και στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Μια οικονομική συνεργασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις από το Ισραήλ στην Ελλάδα, σε μια εποχή που η χώρα μας χρειάζεται την προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

Στον τουριστικό κλάδο ιδιαίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι η διακρατική συνεργασία μπορεί να κάνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου. «Ήδη 400.000 Ισραηλινοί τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο. Υπάρχουν όμως, πολύ σημαντικά περιθώρια συνεργασίας και στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, της αγροδιατροφής, της διαχείρισης των υδάτων.»

Στη συνέχεια της επίσκεψή του ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί πολλές ισραηλινές εταιρίες start ups, θέτοντας την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία «στο επίκεντρο της πολιτικής ανάκαμψης και της ελληνικής οικονομίας». Ασκησε δε κριτική στην κυβέρνηση διότι «τα δείγματα γραφής που έχουμε δει από την Κυβέρνηση στον τομέα αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά».