Κουρουμπλής για απλή αναλογική: Ρητορεύματα τα περί διαφοροποίησής μου

«Από τις ζυμώσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος αναδύθηκε το αίτημα για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως του μοναδικού συστήματος όπου η σύνθεση του Κοινοβουλίου συνάδει πλήρως με την ψήφο των πολιτών. Ρητορεύματα περί διαφοροποίησης μου από την απόφαση του κόμματος παραμένουν απλώς ρητορεύματα» αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Π.Κουρουμπλής.

«Από τις ζυμώσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος αναδύθηκε το αίτημα για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως του μοναδικού συστήματος όπου η σύνθεση του Κοινοβουλίου συνάδει πλήρως με την ψήφο των πολιτών. Ρητορεύματα περί διαφοροποίησης μου από την απόφαση του κόμματος παραμένουν απλώς ρητορεύματα, πηγή άγονου και αίολου πολιτικού λόγου από τους κοινοβουλευτικούς μας αντιπάλους.»

Αυτό αναφέρει σε άρθρο του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Και εξηγεί:

«Η δική μου θέση στις αρχικές σκέψεις μου για τον εκλογικό νόμο ακολουθούσε το μοντέλο της απλής αναλογικής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση που κάποιο κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων συγκέντρωνε ποσοστό άνω του 40% να λάμβανε τις 30 αδιάθετες έδρες που η κοινωνία θα απέδιδε και όχι το κομματικό σύστημα. Άρα, έως και το 39% θα εφαρμοζόταν η απλή αναλογική.

»Όσο για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας για το οποίο τόσο αγωνιούν και κόπτονται τα κόμματα που επιλέγουν να κομματιάζουν την κοινωνία αντί να επιδιώκουν τη σύγκλιση, η απάντηση είναι απλή: οι πολίτες θα αποφασίσουν.

»Επομένως, το στοίχημα είναι πώς θα ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και όχι πώς θα επενδύσουμε στον φόβο. Οι πολίτες δεν φοβούνται, μας δίνουν μηνύματα και είναι χρέος μας να τα αφουγκραστούμε και να τα υιοθετήσουμε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk