Μαρινόπουλος: Διαψεύδει ότι βγάζει στο σφυρί τα Starbucks

Στο σφυρί ετοιμάζεται να βγει το σήμα της εταιρίας Starbucks στην Ελλάδα και την βαλκανική χερσόνησο με στόχο να δοθεί τονωτική ένεση στην ρευστότητα της Μαρινόπουλος.

Στο σφυρί ετοιμάζεται να βγει το σήμα της εταιρίας Starbucks στην Ελλάδα και την βαλκανική χερσόνησο με στόχο να δοθεί τονωτική ένεση στην ρευστότητα της Μαρινόπουλος.
Το σήμα από το Σιάτλ που είχε αλλάξει για χάρη της Μαρινόπουλος κάνοντας την εξαίρεση και παραχωρώντας τα δικαιώματα σχεδόν για το 1/4 της Ευρώπης καθώς πέρα από τα Βαλκάνια και την Κύπρο σύναψαν συμφωνία master franchise για Ελβετία και Αυστρία.
Η Starbucks αναμένεται να είναι ένα από τα πρώτα «ασημικά» που θα εκποιήσει η Μαρινόπουλος, καθώς ο αγοραστής μάλλον έχει βρεθεί και δεν θα είναι άλλος από την ίδια την Starbucks.
Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πριν μία πενταετία όταν υπήρξε «φιλικό διαζύγιο» μεταξύ Starbucks και Μαρινόπουλου για τις αγορές της Ελβετίας και της Αυστρίας όπου η Starbucks εξαγόρασε το ποσοστό που κατείχε στην Starbucks-Marinopoulos Holdings B.V. η Marinopoulos Holding SARL.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα Starbucks στην Ελλάδα η μητρική κατέχει μειοψηφική συμμετοχή η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σήμερα σε 18%.

Δεν εξετάζουμε σενάριο πώλησης αναφέρει η εταιρεία

Στον απόηχο των εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος, η Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ ΑΕΕ θα ήθελε να ενημερώσει ότι συνεχίζει δυναμικά την αυτόνομη λειτουργία του δικτύου καταστημάτων Starbucks κάτω από το πρίσμα μιας υγιούς ανάπτυξης, διασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους πελάτες της σε καθημερινή βάση. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, το ενδεχόμενο σενάριο πώλησης της Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ ΑΕΕ, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών διαψεύδεται κατηγορηματικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk