Θεοχάρης: Ο κ. Τσακαλώτος αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες μέρες

«Ο κ. Τσακαλώτος αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες μόνο μέρες. Τις προάλλες μάς είπε ότι η αβεβαιότητα τελείωσε, η χώρα προχωράει μπροστά και θα πάρουμε τα λεφτά, και λίγες μέρες μετά, με επιστολή του προς τους θεσμούς, δηλώνει ότι οκτώ από τα προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup, δε θα υλοποιηθούν» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

«Ο κ. Τσακαλώτος αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες μόνο μέρες. Τις προάλλες μάς είπε ότι η αβεβαιότητα τελείωσε, η χώρα προχωράει μπροστά και θα πάρουμε τα λεφτά, και λίγες μέρες μετά, με επιστολή του προς τους θεσμούς, δηλώνει ότι οκτώ από τα προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup, δε θα υλοποιηθούν» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Alpha.

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να λέει ψέματα με το τσουβάλι, εξαφανίζοντας την αξιοπιστία της, εντός και εκτός της χώρας.

Σε σχέση με τη διάταξη για τις offshore, o κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι η κυβέρνηση πήρε τον ελλιπή ορισμό για τις εξωχώριες εταιρείες που υπήρχε σε προηγούμενη διάταξη -ο οποίος μιλούσε μόνο για μη συνεργάσιμες χώρες- και τον έκανε ευνοϊκότερο.

Δεν περιέλαβε, όπως θα όφειλε, στον ορισμό και τις χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς, συμπλήρωσε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «η κυβέρνηση έκανε σημαία της την πάταξη της διαφθοράς, αλλά αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως δεν εννοεί αυτά που λέει. Έτσι δεν εμπεδώνεται το αίσθημα της δημοκρατίας και της διαφάνειας του πολιτικού συστήματος από τους πολίτες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk