Διάψευση Κοντονή για ΟΑΚΑ με ανακοίνωση κατά Βασιλακόπουλου

Με σκληρές εκφράσεις «αντεπιτέθηκε» η ΓΓΑ στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, σχετικά με τις φήμες ιδιωτικοποίησης του Ολυμπιακού Σταδίου μπάσκετ (ΟΑΚΑ). Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Κοντονής διέψευσε τα περί «πώλησης» και έκανε λόγο για… ισόβιους παράγοντες που απολαμβάνουν προνόμια.

Με σκληρές εκφράσεις «αντεπιτέθηκε» η ΓΓΑ στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, σχετικά με τις φήμες ιδιωτικοποίησης του Ολυμπιακού Σταδίου μπάσκετ (ΟΑΚΑ). Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Κοντονής διέψευσε τα περί «πώλησης» και έκανε λόγο για… ισόβιους παράγοντες που απολαμβάνουν προνόμια.

Η ανακοίνωσή της ΓΓΑ:

«1. Το ΟΑΚΑ δεν πωλείται. Αθλιότητες, σαν αυτές που υπηρέτησε στις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια, δεν επαναλαμβάνονται.

2. Το ΟΑΚΑ δεν πωλείται, αξιοποιείται σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Αναμένονται ήδη προτάσεις προς αξιολόγηση και κρίση. Πολιτικές του ΤΑΙΠΕΔ και ξεπουλήματα του παρελθόντος που ουδόλως ενόχλησαν τον Γιώργο Βασιλακόπουλο είναι ξένες με την Κυβέρνηση.

3. Οι έμμεσες επιθέσεις στην κορυφαία προσωπικότητα που ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ ή και άλλους σπουδαίους αθλητές, χάρη των οποίων ισόβιοι παράγοντες απολαμβάνουν προνομίων και αυτάρεσκα σπεύδουν εκ προοιμίου να επιβάλλουν την υστεροφημία τους μέσω της ονοματοδοσίας αθλητικών εγκαταστάσεων, χαρακτηρίζουν –άνευ άλλων σχολίων- τους εμπνευστές τους.

4. Για τους υγιώς σκεπτόμενους και μη λαϊκίζοντες: ο Νίκος Γκάλης αποδέχθηκε την πρόταση της Κυβέρνησης στις 31 Μαρτίου 2016 σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρο Κοντονή στη Θεσσαλονίκη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ αποφάσισε ομόφωνα την ονοματοδοσία του κλειστού γυμναστηρίου στις 19 Μαϊου 2016. Επομένως ουδεμία σχέση έχει η κυβερνητική πρωτοβουλία, να αποδώσει στον Νίκο Γκάλη την τιμή που του αρμόζει, με την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ».

ΕΟΚ: «Ακρόπολη του ελληνικού αθλητισμού, το ΟΑΚΑ»

Νωρίτερα, η ΕΟΚ είχε κάνει λόγο για πρόθεση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης «από την απαράδεκτη επιχείρηση εκποίησης του ΟΑΚΑ» -όπως τονίζει- κατηγορώντας τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος, αναφέρεται σε «ανυπόστατα και κακόβουλα δημοσιεύματα στα οποία ενεπλάκη και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής» σχετικά με την πρόθεση από πλευράς Πολιτείας να ονομαστεί το κλειστό του ΟΑΚΑ σε «Νίκος Γκάλης». «Δεν είναι δυνατόν να πωληθεί η Ακρόπολη του ελληνικού αθλητισμού, το ΟΑΚΑ» υπογραμμίζει ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα ανυπόστατα και κακόβουλα δημοσιεύματα των τελευταίων 24ωρων, στα οποία ενεπλάκη και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, επιβεβαιώνουν την πρόθεσή του να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την απαράδεκτη επιχείρηση εκποίησης του ΟΑΚΑ, εμπλέκοντας σε αυτή την επιχείρηση, την ιστορία της ονοματοδοσίας του.

Η δική μου θέση, που έχει εκφραστεί και στην ΕΟΕ και έχει γίνει αποδεκτή ομόφωνα, είναι ότι όπως δεν είναι δυνατόν να πωληθεί, εκχωρηθεί ή, εκποιηθεί η Ακρόπολη, έτσι δεν είναι δυνατόν να συμβούν αυτά και για την… Ακρόπολη του ελληνικού αθλητισμού, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο. Όλα τα άλλα, είναι φτηνά τεχνάσματα, εκ του πονηρού, μέσω των οποίων κάποιοι εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk