Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προέβλεψε από τη Δράμα όπου βρίσκεται ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, προκειμένου να μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση της παράταξης, για να παρουσιάσει όπως είπε την εναλλακτική πρόταση για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Επιμελητήριο Δράμας, ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την άποψη ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν έχει μέλλον».

«Γιατί δεν έχουν μέλλον οι κυβερνήσεις που θέλουν να εφαρμόσουν μνημόνια, που έχουν υπαλληλική νοοτροπία απέναντι σε θεσμούς και κυριάρχους γερμανικούς κύκλους της Ευρώπης».

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι στόχος του ιδίου και των στελεχών του της ΛΑΕ είναι να γίνει γνωστή στον ελληνικό λαό η εναλλακτική πρότασή της για ισχυροποίηση της εθνικής οικονομίας.

«Θέλουμε να μιλήσουμε», σημείωσε, «για την ανάγκη να διαγραφεί το χρέος, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες. Θέλουμε να συζητήσουμε με τον κόσμο για την εναλλακτική μας πρόταση να φύγουμε από την Ευρωζώνη και να περάσουμε στο εθνικό νόμισμα. Μόνο έτσι η χώρα θα ανασάνει και θα βρει διέξοδο».

«Το δίλημμα για τη χώρα μας», συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης, «δεν είναι Τόμσεν ή Σόιμπλε, γιατί εκεί το πάει πλέον ο Αλέξης Τσίπρας.

Εμείς δεν πιστεύαμε ότι υπάρχουν καλοί και κακοί δήμιοι για τη χώρα μας, άρα πρέπει να γίνει η Ελλάδα ανεξάρτητη χώρα, κυρίαρχη χώρα, χωρίς μνημόνια.

Τα μνημόνια βλάπτουν τον ελληνικό λαό και τον τόπο τον καταστρέφουν. Να φύγουμε από τον μνημονιακό δρόμο και να περάσουμε σε ένα δρόμο αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας μας με δικαιοσύνη, απασχόληση και θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα είπε ότι διαπράχθηκε ένα μεγάλο εθνικό και κοινωνικό έγκλημα, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση συνομολόγησε σε κάτι που είναι αδιανόητο.

Συνομολόγησε στα κλειστά σύνορα της Ευρώπης. Είμαστε στην Ευρώπη μονό για να μας λεηλατούν- εκεί που πρέπει να είμαστε στην Ευρώπη για να έχουμε ένα όφελος μας βγάζουν εκτός .

Τα σύνορα λοιπόν είναι στην Ειδομένη, το προσφυγικό μετατράπηκε σε ένα ανατολικό ζήτημα, σε μια ελληνοτουρκική υπόθεση, με την Ελλάδα να είναι σε χείριστη θέση, με την Ελλάδα να μετατρέπεται σε στρατόπεδο προσφύγων.

Αυτό πρέπει να ανατραπεί, και στην επόμενη ευρωπαϊκή συνοδό να κάνουμε ό,τι δεν κάναμε στην προηγούμενη.

Δηλαδή, να μπλοκάρουμε με απειλή βέτο όλες τις λειτουργίες της ΕΕ, αν δεν ανοίξουν τα σύνορα, αν δεν παραμείνει ανοιχτός ο βαλκανικός δυτικός διάδρομος. Δεν είναι δυνατόν η χώρα να υποφέρει από το μνημονικό ζυγό και να έχουμε το προσφυγικό, και το ΝΑΤΟ να «γκριζοποιεί» το Αιγαίο», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.