Τι ξεχνά και τι κρύβει η κυρία Πρόεδρος

Με επιστολή της η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζει «ανακριβέστατο» και «μη σοβαρό» το δημοσίευμα του «Βήματος»

Με επιστολή της η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζει «ανακριβέστατο» και «μη σοβαρό» το δημοσίευμα του «Βήματος». Αυτό που ξεχνά η κυρία Θάνου είναι ότι το ρεπορτάζ στηρίζεται στην απόφαση 335/2014 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, το οποίο καταδίκασε την τότε αρεοπαγίτη και νυν Πρόεδρο του Αρείου Πάγου στην καταβολή των εξόδων κατάθεσης της αγωγής της στο Μισθοδικείο. Θεωρεί «παραμύθι» την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών η κυρία Θάνου; Η απάντησή της είναι γεμάτη χαρακτηρισμούς, αλλά επί της ουσίας ποια στοιχεία του δημοσιεύματος καταγγέλλει ως ανακριβή; Και πώς γίνεται να κόπτεται για τη δική μας δεοντολογία αλλά παράλληλα σπεύδει να κοινοποιήσει την επιστολή της προς «Το Βήμα» και σε άλλα – φιλοκυβερνητικά – μέσα ενημέρωσης, τα οποία έσπευσαν να την αναρτήσουν, όπως left.gr, koutipandoras.gr, tvxs.gr και στη συνέχεια στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου, παρότι πρόκειται για μια καθαρά ιδιωτική υπόθεση.
Αναλυτικά η επιστολή


Πέραν του ότι το περιεχόµενο του δηµοσιεύµατος είναι ανακριβέστατο, όπως κατωτέρω εκθέτω, είναι και µη σοβαρό, αφού διατίθεται µία ολόκληρη σελίδα της εφηµερίδας σας, για να εξιστορηθεί ένα «παραµύθι», µε την αφήγηση του οποίου γίνεται προσπάθεια να πεισθούν οι αναγνώστες ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου αρνείται να πληρώσει το ποσό των 175,40 €!!! Το µόνο αληθές στο δηµοσίευµα είναι ότι κατά το έτος 2006, µε τον βαθµό του Εφέτη, είχα ασκήσει και εγώ αγωγή κατά του Δηµοσίου, µε την οποία εζητείτο η καταβολή διαφοράς αποδοχών, όπως έπραξαν τότε σχεδόν όλοι οι Δικαστικοί Λειτουργοί. Οι αγωγές αυτές δεν συζητήθηκαν, διότι τελικά έγινε συµβιβασµός µεταξύ του Υπουργού Οικονοµικών και των Δικαστών και καταβλήθηκε ένα µέρος από τα αιτούµενα ποσά. Οι αγωγές αυτές, όπως δέχθηκε στο σκεπτικό της απόφασής του το δικαστήριο που εδίκασε την αγωγή της δικηγόρου, το οποίο επιµελώς αποκρύπτει η συντάκτις του δηµοσιεύµατος, παραδόθηκαν έτοιµες, γραµµένες από τους ενάγοντες δικαστές, µε βάση υπόδειγµα αγωγής που είχαν συντάξει οι Δικαστικές Ενώσεις, σε δικηγόρους επιλογής του καθενός, µε την εντολή και µόνον να κατατεθούν στο Δικαστήριο. Για τον λόγο αυτόν, οι δικηγόροι εζήτησαν και τους κατεβλήθησαν µόνον τα ποσά των δικαστικών εξόδων (παράβολο, αντίγραφα, έξοδα επίδοσης κ.λπ.). Μόνον όσοι είχαν την ατυχία να έχουν αναθέσει την εντολή της κατάθεσης του δικογράφου της αγωγής τους στην εν λόγω δικηγόρο, όπως και η υποφαινόµενη, δεχθήκαµε από µέρους της αγωγές, µε τις οποίες ζητούσε υπερβολικά ποσά και από εµένα προσωπικά δικηγορική αµοιβή 9.000 €, αίτηµα το οποίο απορρίφθηκε από το Δικαστήριο, σχεδόν στο σύνολό του, µε την αιτιολογία που προανέφερα και της επιδικάσθηκε το ποσό των 200 €, ως δίκαιη και εύλογη αµοιβή συν 175 € έξοδα. Είναι, επίσης, ανακριβέστατο ότι δήθεν συναντήθηκα τυχαία µαζί της και ότι της είπα ότι «θα προχωρήσω σε τακτοποίηση της εκκρεµότητας». Αντίθετα, το αληθές είναι ότι όλοι οι «εναγόµενοι» δικαστές τής προτείναµε, κατ’ επανάληψη, µέχρι τη συζήτηση των εναντίον µας αγωγών, να της καταβάλουµε ένα ποσόν συµβιβαστικά, το οποίο αρνήθηκε, όπως αρνήθηκε και µετά την έκδοση των αποφάσεων και προχώρησε σε άσκηση εφέσεων κατ’ αυτών.
Επειδή η συντάκτρια δηµοσιογράφος του δηµοσιεύµατος δεν επέδειξε, όπως όφειλε, το ελάχιστο της δηµοσιογραφικής δεοντολογίας, ώστε να επικοινωνήσει µαζί µου και να καταγράψει τις θέσεις µου, και επίσης δεν κατέγραψε, όπως όφειλε, την αιτιολογία της απόφασης µε την οποία απορρίφθηκε, σχεδόν στο σύνολό του, το αιτούµενο ποσό, σας ζητώ να δηµοσιεύσετε, όπως υποχρεούσθε, την επιστολή µου αυτή στο αµέσως επόµενο φύλλο της εφηµερίδας σας, µε τον ίδιο τρόπο που δηµοσιεύσατε και το εις βάρος µου δηµοσίευµα.
Τέλος, θα ήθελα να υπογραµµίσω ότι η µονοµέρεια µε την οποία ενήργησε η συντάκτις του δηµοσιεύµατος, που δηµοσιεύσατε στην εφηµερίδα σας, µου επιτρέπει να θεωρήσω, δικαιολογηµένα, ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εις βάρος µου επίθεσης, που διεξάγεται από ορισµένα (ελάχιστα) πρόσωπα, τα οποία κινούνται είτε από προσωπική εµπάθεια είτε διότι, µε την ευσυνείδητη άσκηση του λειτουργήµατός µου, αποτελώ εµπόδιο στα σχέδιά τους και στις επιχειρούµενες παρεµβάσεις τους στη Δικαιοσύνη.
Η Πρόεδρος

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk