Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών ο Ντον Χάου, ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην Αγγλία τη δεκαετία του 1960 και ένας από τους πιο αξιοσέβαστους προπονητές για τα επόμενα 30 χρόνια.

Μέλος της εθνικής Αγγλίας στη Μουντιάλ του 1958 και της Γουέστ Μπρομ από 1952 έως το 1964, έπαιξε τα δύο τελευταία χρόνια της καριέρας του στην Αρσεναλ και αποχώρησε μόλις στα 31 (1966) λόγω σοβαρού τραυματισμού στο πόδι.

Εμεινε στο Λονδίνο ως βοηθός του Μπέρι Μι και μάλιστα πανηγύρισε το νταμπλ του 1971 με τους «κανονιέρηδες» πριν φύγει για να αναλάβει πρώτος προπονητής στην Γουέστ Μπρομ (1971-1975). Πέρασε για έναν χρόνο από την Τουρκία, πριν επιστρέψει στην Αρσεναλ ξανά ως βοηθός (1977) και παράλληλα ως μέλος του τεχνικού επιτελείου της εθνικής Αγγλίας.

Από το 1983 έως το 1986 διετέλεσε πρώτος προπονητής της Αρσεναλ, αναδεικνύοντας μάλιστα τον εμβληματικό αρχηγό, Τόνι Ανταμς. Τίτλο δεν κατέκτησε, αλλά έχει μείνει στην ιστορία ως ο τελευταίος Αγγλος μάνατζερ των «κανονιέρηδων» καθώς τον διαδέχθηκαν οι Σκοτσέζοι Μπρους Ράιοχ και Τζορτζ Γκράχαμ, πριν αρχίσει η εποχή Αρσέν Βενγκέρ το 1995. Ο Χάου συνέχισε στην ΚΠΡ ενώ ήταν βοηθός του Τέρι Βέναμπλς στο EURO 1996 όπου η διοργανώτρια ομάδα της Αγγλίας έφτασε έως τα ημιτελικά.

«Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του Ντον. Θεωρήθηκε ως πρωτοπόρος της προπονητικής στην Αγγλία και γνωρίζω ότι η απουσία του θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην κοινότητα των προπονητών και στον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ρόι Χότζσον ο οποίος ήταν κοντά του» δήλωσε ο πρόεδρος της FA, Γκρεγκ Ντάικ.