Πρεμιέρα στο ελληνικό Κοινοβούλιο μετά την Νέα Υόρκη

Επειτα από μία εβδομάδα στην Νέα Υόρκη και αφότου ολοκληρωθεί η περίοδος… αποκατάστασης από το τζετ λαγκ, ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας επιστρέφει από το Σάββατο το πρωί στους ρυθμούς της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας.

Επειτα από μία εβδομάδα στην Νέα Υόρκη και αφότου ολοκληρωθεί η περίοδος… αποκατάστασης από το τζετ λαγκ, ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας επιστρέφει από το Σάββατο το πρωί στους ρυθμούς της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας.

Μετά τον ευρύ κύκλο διεθνών επαφών και εν αναμονή της πραγματικής τους απόδοσης, η οποία αποτελεί ζητούμενο της περιόδου, ο κ. Τσίπρας συγκαλεί το Σάββατο το πρωί την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκεί αναμένεται ότι θα περιγράψει το πολιτικό πλαίσιο εν όψει της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της επόμενης Δευτέρας.
Οπως όλα δείχνουν, ο κ. Τσίπρας θα δώσει ιδιαίρτερη έμφαση στο «παράλληλο πρόγραμμα», θεωρώντας αναγκαίο κακό το μνημόνιο.
Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται πως θα επιχειρήσει να προκαταλάβει αντιδράσεις από επίδοξους αμφισβητίες, οι οποίοι πάντως κατά την τρέχουσα περίοδο δεν εμφανίζονται ιδιαιτέρως μαχητικοί και τηρούν στάση αναμονής. Αλλωστε, το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων δεν προσφέρει πεδίο εσωκομματικής διεργασίας και συζήτησης, παρά κυρίως αφορμή για αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση.
Ως προς το τελευταίο και με δεδομένη την ρευστότητα στην ΝΔ, ο κ. Τσίπρας αναμένεται πως μεγαλύτερη έμφαση θα δώσει στην διατύπωση των προσκλήσεων προς το ΠαΣοΚ και το Ποτάμι, όπου θεωρεί ότι έχει πεδίο παρέμβασης και άσκησης πολιτικής πίεσης για τους επόμενους μήνες.
Πέραν αυτού, στο αμέσως προσεχές διάστημα έστω και με χαλαρούς ρυθμούς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δρομολογήσει τις διαδικασίες για το «συνέδριο επανίδρυσης» του κόμματος, το οποίο τοποθετείται κατ’ αρχάς στην Ανοιξη.
Για το επόμενο Σαββατοκύριακο (11-12 Οκτωβρίου) έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος. Εκεί αναμένεται να τακτοποιηθούν εσωκομματικές εκκρεμότητες όπως η κάλυψη θέσεων στην ΠΓ και η εκλογή νέου γραμματέα (πιθανώς του Π. Ρήγα).
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk