Πιτέλα: Ποτέ δεν πρόσφερα θέση στον Τσίπρα στους ευρωσοσιαλιστές

«Ποτέ δεν πρόσφερα στον Αλέξη Τσίπρα θέση στην οικογένειά μας» αναφέρει ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα απαντώντας σε σχετική επιστολή των ελλήνων ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Pes Activists.

«Ποτέ δεν πρόσφερα στον Αλέξη Τσίπρα θέση στην οικογένειά μας» αναφέρει ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα απαντώντας σε σχετική επιστολή των ελλήνων ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Pes Activists.

Η επιστολή των Pes Activists

Παράλληλα ο κ. Πιτέλα εκφράζει την αντίθεσή του για τη συμμαχία μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζει «στρατηγικό λάθος την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση με το κόμμα της δεξιάς ΑΝΕΛ».

Επιπλέον ο κ. Πιτέλα τονίζει ότι «πριν από οποιαδήποτε επιλογή που αφορά στο μέλλον της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θα έχει πρηγηθεί συζήτηση με τους συντρόφους μας από το ΠαΣοΚ και το Ποτάμι, που είναι ήδη επίσημα μέλης της Ομάδας S&D».

Αναλυτικά η απάντηση του Τζιάνι Πιτέλα στους Pes Activists:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Σας ευχαριστώ πολύ για την επιστολή σας της 26ης Σεπτεμβρίου 2015.

Έχω εκτιμήσει το ειλικρινές σας μήνυμα. Είμαστε μέλη της ίδιας πολιτικής οικογένειας και είναι απαραίτητο να συζητάμε μεταξύ μας με ειλικρίνεια και σαφήνεια.

Επιπλέον, ως πρόεδρος της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, είμαι πάντα στη διάθεση σας για να συζητήσουμε το μέλλον της πολιτικής μας οικογένειας. Από αυτή την άποψη, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ποτέ δεν «πρόσφερα στον Αλέξη Τσίπρα θέση στην οικογένειά μας». Συνάντησα τον κ. Τσίπρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 και συζητήσαμε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης. Επανέλαβα την υποστήριξή μου στην πλήρη εφαρμογή του τρίτου δανειακού προγράμματος. Η Ελλάδα δεν θα επιβιώσει αν εφαρμόσουμε μόνο τα περιοριστικά μέτρα που προβλέπονται από τη δανειακή σύμβαση. Θα πρέπει επίσης να εφαρμοστούν μέτρα για την αναδιάρθρωση του χρέους και τη στήριξη των επενδύσεων.

Επίσης, κατέστησα σαφή την αντίθεσή μου με τη συμμαχία μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ την απόφαση του κ. Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση με το κόμμα της δεξιάς ΑΝΕΛ, ένα στρατηγικό λάθος που θα μπορούσε να επηρεάσει άσχημα την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Αυτή είναι η επίσημη και δημόσια τη θέση μου, όπως αναφέρεται στη μοναδική συνέντευξή μου στον διεθνή Τύπο για την Ελλάδα, μετά τις εκλογές.

Για τους λόγους αυτούς, ποτέ δεν υπήρξε θέμα συμμετοχής στην ομάδα μας. Σε κάθε περίπτωση, πριν από οποιαδήποτε επιλογή που αφορά στο μέλλον της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και στη στρατηγική της έναντι των οποιουδήποτε άλλου ελληνικού κόμματος, θα έχει προηγηθεί συζήτηση με τους συντρόφους μας από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που είναι ήδη επίσημα μέλη της Ομάδας S&D.

Αγαπητοί φίλοι, γνωρίζω το εντυπωσιακό έργο που έχετε κάνει για να ενισχυθεί η οικογένειά μας στην Ελλάδα, και εκτιμώ πάρα πολύ τις προσπάθειές σας. Ως εκ τούτου, μπορώ να σας διαβεβαιώσω για την πλήρη υποστήριξή μου στους αγώνες σας για μια προοδευτική Ελλάδα, και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας για να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη σοσιαλιστική οικογένεια, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Gianni Pittella

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk