Ως θεματοφύλακα των αρχών του ΣΥΡΙΖΑ, και του «Όχι» εμφάνισε την Αριστερή Πλατφόρμα ο Στάθης Λεουτσάκος, βουλευτής που δεν ψήφισε τα μέτρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξήγησε: «Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό με το ‘Όχι’ του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει και δεν μπορεί να μεταλλαχθεί σε μνημονιακό κόμμα. Ήρθε για να καταργήσουμε τα μνημόνια.»

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση είναι σε ομηρία: «Δεν έδωσαν, ως όφειλαν, 7 δισ. ευρώ χρηματοδότηση οι δανειστές, έκοψαν παρανόμως τη χρηματοδότηση για να εκβιάσουν ένα λαό, και ο λαός έδωσε ένα 62% ‘Όχι’. Αυτό δείχνει ότι ο λαός θέλει να διεκδικήσει το ‘Όχι’.»

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε -μέσω της Real News- ότι δεν μπορεί να μακροημερεύσει κυβέρνηση μειοψηφίας, εκτιμώντας ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε εκλογές μέχρι το τέλος του 2015.

«Πολλοί, όχι όλοι, από τους μειοψηφούντες συντρόφους διατυπώνουν ένα πολιτικό σχέδιο που με όχημα τη δραχμή διευκολύνει εξ αντικειμένου την πτώση της αριστερής κυβέρνησης. Πρόκειται για ασύμβατο πολιτικό σχέδιο, όχι μόνο με τα συνεδριακά κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με το μέλλον της Αριστεράς, της χώρας και της Ευρώπης. Δεν τους προβληματίζει άραγε ότι το Grexit αποτελεί στρατηγική του Σόιμπλε;» αναρωτιέται.