Κάλεσμα στον πρωθυπουργό να συστήσει στους υπουργούς του να μην παίζουν με τη φωτιά απευθύνει με ανακοίνωσή του Το Ποτάμι, προειδοποιώντας για δραματικές επιπτώσεις στην οικονομία εξαιτίας των δηλώσεών τους.

«Ο ένας μετά τον άλλο τα στελέχη της κυβέρνησης παίρνουν θέση στα χαρακώματα εναντίον της Ευρώπης και όχι εναντίον των προβλημάτων που μαστίζουν τη χώρα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του κ. Λαφαζάνη να μιλήσει για σύγκρουση με τους εταίρους μας στην ΕΕ και την ευρωζώνη. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να συστήσει στους υπουργούς του να μην παίζουν με τη φωτιά για να γίνουν αρεστοί στις κομματικές μειοψηφίες και στο λόμπι της δραχμής».

Σύμφωνα με το κίνημα, «το κλίμα, που δημιουργούν οι συνεχείς δηλώσεις περί ρήξης, ενισχύουν την ανασφάλεια των πολιτών, με δραματικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία.

» Στην κυβέρνηση δεν είναι για να εκπληρώσουν τις νεανικές ιδεοληψίες τους για μια Ελλάδα εκτός Ευρώπης αλλά για να αλλάξουν τη ζωή των πολιτών μέσα σε μια πιο δίκαιη Ευρώπη. Ας αρχίσουν να δουλεύουν, λοιπόν. Τα συνθήματα δεν είναι δουλειά.»

Ο κ. Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» έκανε λόγο για για ωμό εκβιασμό των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ που «πνίγουν κυριολεκτικά τη χώρα μας και σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό της οικονομίας». «Αυτήν την ώρα απαιτούνται στη χώρα, επειγόντως και χωρίς καμία καθυστέρηση, μεγάλες και τολμηρές επιλογές, εναλλακτικές απέναντι στη γερμανική Ευρώπη» ανέφερε ο υπουργός.