Νέα σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στη σύσκεψη αυτή μετέχουν οαντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η νέα σύσκεψη γίνεται στα πλαίσια του «αγώνα δρόμου» που έχει αρχίσει η κυβέρνηση προκειμένουνα καταρτίσει τον πλήρη και κοστολογημένο κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να λάβουν την έγκριση του Eurogroup, προκειμένου να ξεκινήσει η εκροή χρημάτων προς την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συσκέψεις και οι συνεργασίες των μελών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι συνεχείς μετά και την συμφωνία που επικυρώθηκε κατά τη διάρκεια της μίνι σύσκεψης κορυφής για την Ελλάδα την περασμένη Πέμπτη.

Επιδίωξη των ευρωζώνης είναι να έχει τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις έως την Παρασκευή 27 Μαρτίου ώστε να συγκληθεί τότε εκτάκτως το Eurogroup είτε εκείνη την Παρασκευή είτε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου.

Η πρώτη εκροή χρημάτων θα αφορά, κατά πληροφορίες, την επιστροφή κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ύψους 1,9 δισ. ευρώ από ελληνικά ομόλογα. Σταδιακή θα είναι και η αποδέσμευση των υπολειπόμενων από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ.