Σόιμπλε: Χάσιμο χρόνου κάθε απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης στα φορολογικά θέματα

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βολφγκαγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αξιολόγησε θετικά τις ως σήμερα παρεμβάσεις της τρόικας σε χώρες της ευρωζώνης και χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου» οποιαδήποτε απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης των όσων έχουν συμφωνηθεί.

Στις αποτυχίες της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας κατά τις τελευταίες δεκαετίες απέδωσε τα δεινά του ελληνικού λαού ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σήμερα Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Κατά την ακρόασή του ο Γερμανός αξιωματούχος χαρακτήρισε ως «χάσιμο χρόνου» οποιαδήποτε απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης των όρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί στα φορολογικά ζητήματα.

«Η Ελλάδα δεν υποφέρει από τις αποφάσεις των Βρυξελλών ή του Βερολίνου αλλά από τις αποτυχίες της πολιτικής ελίτ της κατά τις τελευταίες δεκαετίες», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αξιολόγησε θετικά τις ως σήμερα παρεμβάσεις της τρόικας σε χώρες της ευρωζώνης, ενώ υπερασπίσθηκε την ορθότητα των προγραμμάτων στήριξης στην Ελλάδα λέγοντας πως δεν είναι αλήθεια ότι το πρόγραμμα δεν ήταν καλό.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα αφού ανέφερε ότι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι σεβαστή, σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση είναι ένας ενδιαφέρων συνδυασμός διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου» οποιαδήποτε απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης των όσων έχουν συμφωνηθεί στη φορολογία και άφησε να εννοηθεί ότι κατά το παρελθόν, οι ελληνικές αρχές δεν ανταποκρίθηκαν θετικά στις ευρωπαϊκές παραινέσεις για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Ο κ. Σόιμπλε, ανέφερε, επίσης, ότι ο ίδιος, ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, μαζί με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, έχουν προσφέρει πολύ μεγάλη βοήθεια για τη στήριξη της Ελλάδας, η οποία όμως αξιοποίησε περιορισμένα αυτήν τη βοήθεια. Πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να λέμε πως το πρόγραμμα της Ελλάδας δεν ήταν σε καλό δρόμο, γιατί η χώρα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα. Τόνισε, επίσης, ότι ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του έναν δύσκολο δρόμο, αλλά τουλάχιστον έχει μπει στον σωστό δρόμο.

Τέλος, ο είπε ότι οι αποφάσεις που έχει λάβει η ΕΚΤ σε σχέση με την Ελλάδα είναι απολύτως εναρμονισμένες με την εντολή που έχει η τράπεζα.

Το πρωί της Τρίτης είχε μεταδοθεί από το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είχε δηλωσει ότι ήταν χάσιμο χρόνου κάθε αποπειρα επαναδιαπραγμάτευσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για το συνολικό πρόγραμμα και των όρων που έχουν συμφωνηθεί. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έγινε η απαιτούμενη διόρθωση σχετικά με τις δηλώσεις Σόιμπλε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk