Ο Γιώργος Σταθάκης στο κρίσιμο υπουργείο Οικονομίας

Ο κ. Γιώργος Σταθάκης, που ανέλαβε υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού

Ο κ. Γιώργος Σταθάκης, που ανέλαβε υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού είναι βουλευτής Χανίων – εκλέγεται από το 2012 – και από τους βασικούς συνεργάτες σε θέματα οικονομικής πολιτικής του προέδρου του Σύριζα και Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα – ο άλλος είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης. Είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και θεωρείται ως εκφραστής της real politic στο πεδίο της οικονομίας. Τα τελευταία χρόνια ήταν υπεύθυνος του τομέα της Ανάπτυξης στο Σύριζα όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών ήταν από τους συνομιλητές του κόμματος με επιχειρηματίες και ξένους οικονομικούς παράγοντες. Ηταν μεταξύ των συνομιλητών του γερμανού υφυπουργού Εργασίας κ. Γκέργκ Ασμουσεν και έμπιστου της Καγκελαρίου κυρίας Αγκελας Μέρκελ, μαζί με τον κ. Δραγασάκη, όπως και οικονομικών παραγόντων του Σίτι του Λονδίνου – μαζί με τον κ. Γιάννη Μηλιό. Εχει κάνει σπουδές στην Αθήνα και στη Βρετανία, διαθέτει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

Αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού: Ελενα Κουντουρά

Η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά γεννήθηκε στην Αθήνα. Από παιδί ασχολούνταν με τον αθλητισμό, καθώς ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου επί σειρά ετών και πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άλμα εις ύψος και στα 100μ. με εμπόδια, με πανελλήνια ρεκόρ, πανελλήνιες νίκες και διεθνείς διακρίσεις.
Είναι πτυχιούχος της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α) στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μιλάει τρεις ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά. Από το 1984 έως το 1996 έκανε διεθνή καριέρα ως μοντέλο και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου μέχρι το 2004 ήταν εκδότρια περιοδικών με γυναικεία και κοινωνικά θέματα.
Στις εκλογές του 2004, εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, ήταν μέλος επιτροπών Τουρισμού, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κορέας και μέλος των Ομάδων Φιλίας με την Ρουμανία, Ιορδανία, Ουζμπεκιστάν και Γαλλίας.
Το 2007 και το 2009 ήταν πρώτη επιλαχούσα και τον Νοέμβριο του 2011 επανήλθε στη Βουλή, όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα για να υπουργοποιηθεί στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου.
Στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 διαφώνησε με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, καταψηφίζοντας το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους και διεγράφη με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά.
Παρέμεινε ανεξάρτητη βουλευτής και στη συνέχεια με άλλους εννέα βουλευτές δημιούργησαν την πρώτη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κινήματος «Ανεξάρτητοι Ελληνες». Εξελέγει πρώτη Βουλευτής Ά Περιφέρειας της Αθήνας με το κίνημα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, καθώς και στις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 και ορίστηκε υπεύθυνη Τομέα Kοινοβουλευτικής Ευθύνης Τουρισμού.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία