Βαρύ κλίμα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας – Εκτακτο συνέδριο εξετάζει ο Σαμαράς – Αρχισαν τα καραμανλικά πυρά

Βαρύ κλίμα επικρατεί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωση του exit poll, όπου καταγράφεται μεγάλη και ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ηγετική ομάδα της ΝΔ επικρατεί παγωμάρα, καθώς στις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, κατέρρευσε η πολιτική και επικοινωνιακή στρατηγική τους, ενώ αναδείχθηκαν τα πολλαπλά λάθη που έγιναν σε πολλά επίπεδα.

Το κρίσιμο ζήτημα από εδώ και πέρα, είναι πιο κεντρικό στέλεχος της ΝΔ θα θέσει και πότε θέμα ηγεσίας. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο κ.Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος να δρομολογήσει ο ίδιος εξελίξεις.

Βαρύ κλίμα επικρατεί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωση του exit poll, όπου καταγράφεται μεγάλη και ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημερινή ηγετική ομάδα υπό τον Αντώνη Σαμαρά, οργανώνει την άμυνά της, παρά το γεγονός ότι το κόμμα της ΝΔ έχει υποστεί καίρια ήττα, ιδεολογικού, πολιτικού και στρατηγικού χαρακτήρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στον τρίτο όροφο μαζί με τους συνεργάτες του Χρ. Λαζαρίδη και Δημ. Σταμάτη.

Ηδη, η πρώτη αντίδραση της ΝΔ ήταν αμυντική και η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη, αν και ρωτήθηκε από το Βήμα να σχολιάσει το ιστορικό γεγονός της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Απλά, δεν αμφισβήτησε την τάση του exit poll των εταιριών δημοσκοπήσεων που παρουσιάστηκε στα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά μίλησε για τεράστιες αποκλίσεις που είχαν καταγραφεί και στο παρελθόν.

Παραδέχθηικε ότι η ΝΔ δεν έπεισε και πως έλαβε σκληρά σκληρά μέτρα, αλλά έκανε συστάσεις , στα πλαίσια της στρατηγικής διαχείρισης της ήττας, να υπάρξει υπομονή και να αναλυθεί το επίσημο αποτέλεσμα σε απολυτους αριθμούς.

Ουσιαστικά η σημερινή ηγεσία στέλνει μήνυμα ότι δεν έχει διάθεση να δρομολογήσει εξελιξεις με φόντο την επόμενη μέρα και ο κ. Σαμαράς δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να παραδώσει εύκολα τα κλειδιά του κόμματος.

«Είναι ένδειξη και όχι αληθινά αποτέλεσμα. Πρέπει να περιμένουμε».

Τα παραπάνω ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας λίγη ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες και έπειτα από την ανακοίνωση των exit polls.

Η κυρία Σπυράκη είπε ακόμη ότι πρέπει να εξεταστεί το ποσοστό της αποχής, ενώ τόνισε πως η ΝΔ είναι εδώ «για να εγγυηθεί το αύριο της χώρας».

Στη σημερινή ηγετική ομάδα έχουν βγει τα μαχαίρια και το ένα στέλεχος ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο για το πολύ άσχημο αποτέλεσμα. Ήδη γίνεται το «πολιτικό ταμείο» και σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, φέρεται να λέει ότι το κόμμα κινήθηκε με οργανωτική επάρκεια και πόρτα-πόρτα και αναφέρει πως συγκρούστηκε με τον εξ απορρήτων πρωθυπουργικό σύμβουλο Χρύσανθο Λαζαρίδη που εισηγήθηκε και υπερασπιζόταν τη στρατηγική του φόβου.

Την ίδια στιγμή άρχισαν τα καραμανλικά πυρά. Ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος έγραψε στο twitter για συντριπτική ήττα και πλήρη αποδοκιμασία της στρατηγικής του φόβου και του αποκλεισμού της κεντροδεξιάς και όσων τα έκαναν σημαία της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Επιστροφή στις ρίζες.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έφθασε στο Ζάππειο λίγο πριν τις 23:00 της Κυριακής για να κάνει δηλώσεις ενώ νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει στον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία έφυγαν από το κεντρικό εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας ενώ σε αυτό έχει παραμείνει ελάχιστος κόσμος.

Ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αμβισβητήσει τον κ. Σαμαρά εκτός αν παραιτηθεί ή του το ζητήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Με βάση το καταστατικό πρόταση αμβισβήτησης θα πρέπει να κατατεθεί υπογεγραμμένη από το ένα τρίτο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή το ένα τρίτο της πολιτικής επιτροπής ή το ένα τρίτο των συνέδρων του συνεδρίου και στη συνέχεια αυτή να εγκριθεί από το 50% συν ένα. Η εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία γίνεται από τη βάση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk