Σακελλαρίδης:Παρών στην πανστρατιά αλλά δεν εγκαταλείπω την Αθήνα

Παρών στο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει τους Αθηναίους που τον τίμησαν με την ψήφο τους τον Μάιο.

Παρών στο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει τους Αθηναίους που τον τίμησαν με την ψήφο τους τον Μάιο.

Σε συνέντευξή του στο in.gr ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών σημειώνει ότι ο κόσμος περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η προσδοκία για την ιστορική αλλαγή είναι μεγάλη, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για ισχυρή εντολή, ώστε η χώρα και οι πολίτες να απαλλαχθούν από τον βραχνά των μνημονίων.

Για το αν έχει προσωπικές φιλοδοξίες σε μια αυριανή κυβέρνηση, τονίζει: «Δεν υπάρχουν προσωπικές φιλοδοξίες. Είμαι εδώ για να συμβάλω με τις θέσεις μου και τις γνώσεις μου, και την όρεξη για δουλειά».

Η απόφασή σας να αφήσετε το Δήμο για την κεντρική πολιτική σκηνή, αιφνιδίασε αρκετούς, δεδομένου ότι ήσασταν η αποκάλυψη των δημοτικών εκλογών του Μαΐου. Είναι πιο σημαντική η πλατεία Συντάγματος από την πλατεία Κοτζιά;

Γνωρίζουμε όλοι, ότι δεν εκλέχτηκα δήμαρχος Αθηναίων, άρα δεν εγκαταλείπω την πόλη ή «την πλατεία Κοτζιά». Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε πανστρατιά κι έτσι επέλεξε να είμαι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας. Σε αυτό το προσκλητήριο είμαστε όλοι παρόντες. Αλλά για μια ακόμη φορά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω, ότι δεν αποσύρομαι από το Δήμο, θα παραμείνω δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων άσχετα από το προσωπικό αποτέλεσμα.

Στις γειτονιές της Αθήνας, ο κόσμος άλλαξε συμπεριφορά απέναντι στον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στον Δήμο, που τώρα είναι υποψήφιος βουλευτής;

Δεν έχω αλλάξει συμπεριφορά εγώ, οπότε γιατί να αλλάξει ο κόσμος; Έχουμε καταφέρει μια άμεση, αδιαμεσολάβητη επικοινωνία. Τους τιμώ και τους ευχαριστώ έναν προς έναν και μία προς μία. Έτσι και αυτές τις μέρες δίνουμε την εκλογική μάχη. Με τον τρόπο, που γνωρίζουμε εμείς. Γειτονιά με γειτονιά, σπίτι με σπίτι. Υπάρχει όμως μια τεράστια μεταστροφή ενδεικτική της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ. Λένε σε μένα άνθρωποι, που δεν ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ «δεν σε ψήφισα για δήμαρχο, θα σε ψηφίσω τώρα». Αυτό δεν έχει να κάνει με εμένα ως πρόσωπο, αλλά με την εμπιστοσύνη με τις οποία περιβάλει ο κόσμος το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την προσδοκία για τη μεγάλη ιστορική αλλαγή.

Συμμετέχετε στις συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, έχετε σπουδάσει οικονομικά, έχετε εργαστεί ως οικονομολόγος. Τελικά, υπάρχει φόβος για Grexit;

Η επιστήμη είναι επιστήμη και καλό θα είναι κανείς να μην την αντιμετωπίζει εργαλειακά. Κάποια στιγμή όλοι θα ομολογήσουν, ότι ποτέ δεν υπήρξε αυτός ο κίνδυνος. Ούτε το 2012. Αλλά κατασκευάστηκε ένα σκιάχτρο για να φοβίζει τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς του ευρωπαϊκού νότου και να ικανοποιεί το πολιτικό προφίλ της κ. Μέρκελ. Βλέπουμε τις τοποθετήσεις των πιο κορυφαίων προσώπων στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την κατηγορηματική απάντηση που δίνουν πια στο ερώτημα. O μόνος, που έχει μείνει να το επικαλείται μονότονα και απελπισμένα είναι ο κ. Σαμαράς και το επικοινωνιακό του επιτελείο. Καταβάλουν την ύστατη προσπάθεια να φοβίσουν το λαό με αυτό το τεράστιο ψέμα. Μια προσπάθεια, η οποία πέφτει στο κενό.

Πάντως, εξακολουθεί να υπάρχει η αγωνία για το πού θα βρει τα χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει, όχι μόνο το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και τα χρηματοδοτικά κενά της χώρας μέχρι να υπάρξει νέα συμφωνία. Η εναλλακτική των εντόκων γραμματίων του Δημοσίου απορρίφθηκε από τον Γκ.Χαρδούβελη. Τι απαντάτε σε αυτές τις ανησυχίες;

Ο κ. Χαρδούβελης είναι ένας υπουργός, που η θητεία του ολοκληρώνεται με αποτυχία. Το μόνο, που έχει να επιδείξει είναι το κατάπτυστο μέιλ της υποταγής, με τα πραγματικά δεινά, που θα περιμένουν τον ελληνικό λαό αν κερδίσει η ΝΔ. Δεν υπάρχουν χρηματοδοτικά κενά και το γνωρίζουμε όλοι. Από τον Μάιο 2012 μας λένε αυτό το παραμύθι. Η τότε δόση δόθηκε το Νοέμβριο και μάλιστα κουτσουρεμένη, αλλά για όλο εκείνο το διάστημα και οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώθηκαν. Εμείς λέμε, ότι θα πάμε σε μια γρήγορη νέα συμφωνία, όχι γιατί το θέλουμε εμείς, αλλά γιατί το έχει ανάγκη η Ευρώπη. Βλέπουμε σήμερα να υλοποιούνται μέτρα εντός ευρωζώνης, που όταν τα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ δεχόταν την σκληρή κριτική, ότι προτείνουμε ανορθόδοξες λύσεις. Όταν εμείς μιλούσαμε για πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης» ήμαστε δαχτυλοδειχτούμενοι. Σήμερα εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Kαι το ΒΒC αναφέρει, ότι ο βασικός λόγος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα θα μετέχει στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Το λέμε για να το ξέρει ο κόσμος. Με αυτό η ΝΔ παίζει το τελευταίο χαρτί της σπέκουλας, δεν της βγαίνει, αλλά πια να γνωρίζει και ο ελληνικός λαός ποιοι νοιάζονται για τα συμφέροντα της χώρας, ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι μόνο για την πολιτική τους επιβίωση ελπίζουν και προσεύχονται στην τιμωρία της χώρας.

Γιατί αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ; Δεν είναι ξεπερασμένες οι αυτοδυναμίες; Και αν δεν υπάρξει, με ποιους θα συνεργαστείτε;

Δεν έχει οικοδομηθεί κουλτούρα πολυκομματικών κυβερνήσεων στη χώρα. Οι συμμαχικές κυβερνήσεις του τελευταίου διαστήματος στη χώρα αποτέλεσαν και στρέβλωση της λαϊκής εντολής και κυρίως φτιάχτηκαν για να εξυπηρετήσουν την πολιτική ύπαρξη κομμάτων και προσώπων. “Κράτα με να σε κρατώ και να εφαρμόζουμε τα μνημόνια” ήταν το δόγμα τους. Εμείς ζητάμε καθαρή λύση, κοινοβουλευτική και κυβερνητική αυτοδυναμία, για να μην νοθευτεί η βούληση του ελληνικού λαού για απαλλαγή από τον βραχνά των μνημονίων. Θέλουμε ισχυρή λαϊκή εντολή, για να είναι ισχυρή και αποτελεσματική η πραγματική διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους. Αυτοδυναμία για να μην μπορούν να σύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε υπονομευμένες κοινοβουλευτικές συνεργασίες

Θα βλέπατε τον εαυτό σας στην κυβέρνηση;

Όλοι εμείς δίνουμε τη μάχη μέχρι το κλείσιμο της κάλπης το απόγευμα της Κυριακής για τη μεγάλη και πλατιά νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Με πείσμα και συλλογικότητα. Και θα τα καταφέρουμε. Δεν υπάρχουν προσωπικές φιλοδοξίες αυτού του τύπου. Είμαι εδώ και πριν, αλλά και την επόμενη μέρα για να συμβάλω με τις θέσεις μου, τις γνώσεις μου, την όρεξη για δουλειά ώστε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να εκπληρώσει τη μεγάλη προσδοκία του ελληνικού λαού, να ανοίξουμε τον δρόμο στην ελπίδα, να επιστρέψει η ζωή. Και θα συνεχίσω να το πράττω από οποιαδήποτε θέση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk