Δημ. Κουτσούμπας: «Εγγύηση για το λαό η ψήφος στο ΚΚΕ»

«Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει αυτό που κάθε μέρα λέει ο λαός μας ‘φτάνει ως εδώ, δεν πάει άλλο’. Μπορεί να πει καθαρά: ‘Όχι τα ίδια με τους ίδιους, ούτε τα ίδια με τους άλλους’» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος.

«Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει αυτό που κάθε μέρα λέει ο λαός μας ‘φτάνει ως εδώ, δεν πάει άλλο’. Μπορεί να πει καθαρά: ‘Όχι τα ίδια με τους ίδιους, ούτε τα ίδια με τους άλλους’» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος.

Ανέφερε ότι την επόμενη των εκλογών θα υπάρχει κυβέρνηση -μάλλον αυτοδύναμη του ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι «από χέρι αντιλαϊκή», καθώς θα είναι εδώ η ΕΕ, η οποία μέσω των μνημονίων διαρκείας για όλα τα κράτη-μέλη της, διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων της, η Συνθήκη του Μάαστριχτ, το Σύμφωνο για το ευρώ και η Στρατηγική «Ευρώπη 2020».

Τόνισε ότι αυτά τα μνημόνια διαρκείας υλοποιεί κατά γράμμα η ΝΔ και θα υλοποιήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισήμανε, με τις διαφωνίες τους να εντοπίζονται στο πώς θα ενισχύσουν καλύτερα την κερδοφορία των μονοπωλίων και τη μεταξύ τους αντιπαράθεση να απευθύνεται πρώτα από όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου αυτό να διαλέξει διαπραγματευτή, και με τον λαό να περιμένει να διαλέξει «ποιος και με ποιο τρόπο θα αποτελειώσει τα δικαιώματα, τη ζωή του».

Θέτοντας σειρά ερωτημάτων προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκτηση αυτών των απωλειών, και επικαλούμενος δηλώσεις του Γ.Σταθάκη, έθεσε το ερώτημα: «η«αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ τον πήχη της φτώχειας για τη λαϊκή οικογένεια; Στα 800 ευρώ; Τόσο κοστολογεί την αξιοπρέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Ανέφερε ότι το κρίσιμο ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει ο λαός με την ψήφο του είναι ποιος θα κάνει αντιπολίτευση σε τέτοια κυβέρνηση και υπογράμμισε πως «όποια ψήφος δοθεί στα κόμματα ανοχής της ΕΕ και της πολιτικής της, είναι ψήφος μπούμερανγκ, που επιστρέφει καρφωτά πίσω στο λαό, αποδεδειγμένα».

«Η μόνη, μη μετακινούμενη ψήφος που δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Στέρεη, αταλάντευτη, περήφανη, σίγουρη εγγύηση για το λαό» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι μόνο το ΚΚΕ έχει την ικανότητα να ασκήσει αποτελεσματική, σε πολλά επίπεδα πραγματική αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, μέσα και έξω από την Ελλάδα για τα λαϊκά συμφέροντα.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τονίζοντας πως «η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ είναι μια ‘βραδυφλεγής βόμβα’, που οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να «σκάσει» και να προκαλέσει τεράστια συμφορά στο λαό και στην εδαφική ακεραιότητα, σε κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας», καθώς όλα γίνονται για το πώς θα μοιραστεί σε τελική φάση η «πίτα» των αγορών, τα «μερίδια» της μίας ή άλλης δύναμης, του ενός ή άλλου μονοπωλίου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αλλαγή στην ΕΕ, «εννοεί ότι λέει και ένα τμήμα του μεγάλου κεφαλαίου στην Ευρώπη, ακόμη και μέσα στη Γερμανία: Χαλάρωση της περιοριστικής πολιτικής, άντε να αγοράσει ο Ντράγκι μερικά ομόλογα, να πιέσουμε λίγο τη Γερμανία κλπ».

Αναφέρθηκε, επίσης, στους βασικούς άξονες της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ για διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας.

Πρόσθεσε ότι στόχος όλων είναι η αποδυνάμωση του ΚΚΕ για να μην έχουν απέναντί τους αύριο μια δυναμική εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή και μέσα στο λαϊκό κίνημα, για να περνάνε εύκολα τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους, και κάλεσε σε «επαγρύπνηση μέχρι το τελευταίο λεπτό και στην κάλπη να πέσει ΚΚΕ δαγκωτό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk