Αθηνά Δρέττα: Η ψήφος που δεν πάει στο Ποτάμι είναι χαμένη ψήφος

«Η επίσπευση των εθνικών εκλογών δεν ήταν μονόδρομος. Ήταν πολιτική επιλογή ή ακόμη χειρότερα ατύχημα.

«Η επίσπευση των εθνικών εκλογών δεν ήταν μονόδρομος. Ήταν πολιτική επιλογή ή ακόμη χειρότερα ατύχημα. Προέκυψε από την έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης για ασφαλή και επιτυχή έξοδο από το μνημόνιο. Δεν ήταν η πίεση του ΣΥΡΙΖΑ που μας οδήγησε ως εδώ. Ήταν η συνεχής διολίσθηση της κυβέρνησης προς την ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει στο vima.gr η Αθηνά Δρέττα, υποψήφια του Ποταμιού στη Β΄ Αθήνας.
«Φοβάμαι», προσθέτει, «πως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι την απαραίτητη πολιτική σταθερότητα.Όχι μόνο εξαιτίας αυτών καθαυτών των εκλογικών αποτελεσμάτων αλλά και από την έλλειψη εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.Μόνο που δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος.Γι αυτό πρέπει πολίτες και πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί και στις εκλογές και μετά από αυτές. Σήμερα όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και η ΝΔ δεν μπορεί να αντιστρέψει τη διαφορά .Κατά συνέπεια όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και τις απαραίτητες ανατροπές που αυτή συνεπάγεται ,όσοι δεν ταυτίζουν τη σταθερότητα με τη στασιμότητα,χρειάζονται έναν ισχυρό, μεταρρυθμιστικό τρίτο πόλο ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ που δε μπορεί να είναι άλλος απο το Ποτάμι. Υπάρχει δηλαδή θέμα «χαμένης ψήφου». Μια μείωση της διαφοράς από τις 5 στις 4 ,ή από τις 4 στις 3 μονάδες μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων δεν θα προσθέσει τίποτα στην πολιτική εξέλιξη. Κυρίως δεν θα προσθέσει τίποτα στις απαραίτητες κυβερνητικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν ή να απορριφθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών δύσκολων μηνών. Πιθανόν να βοηθήσει τον κ. Σαμαρά να διαχειριστεί ευκολότερα την εκλογική ήττα, αλλά αυτό δε νομίζω να μας αφορά. Η Ελλάδα έχει την ατυχία να μην έχει ένα σοβαρό κεντροδεξιό κόμμα. Η κεντροδεξιά παράταξη μετεωρίζεται ανάμεσα σε ψεκασμούς και συρματοπλέγματα, εικονομαχίες και ψευτοκουτσαβακισμούς. Ενδύεται τον μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή του ΠαΣοΚ παλαιότερα. Παράγει ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα. Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή μεταρρυθμιστική δύναμη, πραγματικά ανατρεπτική όπως κάθε μεταρρύθμιση σε μια αρχαϊκή κοινωνία.


Η χώρα χρειάζεται Το Ποτάμι. Το Ποτάμι ακόμα και αν δεν είχε εμφανιστεί θα έπρεπε να το είχαμε εφεύρει. Ειδικά όσοι προερχόμαστε από την Κεντροαριστερά για τις περιπέτειες τις οποίας θα έχουμε πολλά να πούμε μετά τις εκλογές».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk