Δύο ιταλικές εταιρείες της κοινοπραξίας στηρίζουν το Μετρό Θεσσαλονίκης

Η Ansaldo και η Ansaldobreda είναι αφοσιωμένες στη σύμβαση που υπέγραψαν με την Αττικό Μετρό για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης και επιθυμούν να παραμείνουν στο έργο.

Η Ansaldo και η Ansaldobreda είναι αφοσιωμένες στη σύμβαση που υπέγραψαν με την Αττικό Μετρό για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης και επιθυμούν να παραμείνουν στο έργο. Αυτό ξεκαθαρίζουν στο «Βήμα» πηγές της ιταλικής αγοράς, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι οι δύο εταιρείες έχουν την πρόθεση να ολοκληρώσουν το έργο.

Όπως αναφέρουν, στόχος των δύο εταιρειών είναι η τήρηση του συμβολαίου που υπέγραψαν με την Αττικό Μετρό, χωρίς να χάσουν τα χρήματά τους. «Θέλουν να προχωρήσουν, αλλά και να σεβαστούν τα συμφέροντα των συνεταίρων τους» σημειώνουν πηγές κοντά στην υπόθεση, υπογραμμίζοντας ότι η Κοινοπραξία του Μετρό Θεσσαλονίκης χρειάζεται να συναποφασίζει, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση για το έργο.
Όπως παρατηρούν, «οι πόρτες είναι ανοιχτές» και σημειώνουν ότι γίνονται προσπάθειες να επιλυθούν τα όποια προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο. «Δεν πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα τους. Αναζητούν τον καλύτερο συμβιβασμό και είναι σίγουροι ότι θα δοθεί η σωστή λύση» σχολιάζουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα Δεκεμβρίου η κοινοπραξία ζήτησε τη διάλυση της σύμβασης κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ. Το αίτημα απερρίφθη από την Αττικό Μετρό. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκαση μίας σειράς αξιώσεων της κοινοπραξίας στα διαιτητικά δικαστήρια.
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk