Σαμαράς: «Η Ελλάδα έχει δύο δρόμους – Η΄ θα πάει στην ανάπτυξη ή θα κατρακυλήσει στο χείλος της χρεοκοπίας»

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το Αγρίνιο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας κατά την διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, στον κινηματογράφο «Άνεσις».

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το Αγρίνιο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας κατά την διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, στον κινηματογράφο «Άνεσις».

Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να παίξουμε την πατρίδα μας στα ζάρια, ούτε να μας παρασύρουν με ένα νέο λεφτά υπάρχουν».

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι «μας οδηγούν σε σύγκρουση με τους εταίρους, σε χρεοκοπία, σε έξοδο από το ευρώ», ενώ όπως τόνισε, «η Ελλάδα έχει δύο δρόμους: Ή θα παραμερίσει την πολιτική αβεβαιότητα και θα πάει στην ανάπτυξη ή θα κατρακυλήσει στο χείλος της χρεοκοπίας».

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε αυτό το σημείο, «το λένε οι δικοί τους, πως δεν μπορείς να ζητάς τα λεφτά της ΕΕ και να μην ακολουθείς τους κανόνες της».

Συνεχίζοντας την επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι «μας λένε ότι η χώρα έφθασε στον πάτο, αλλά το σίγουρο είναι ότι με αυτά που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάει η χώρα στον πάτο». Όμως, όπως πρόσθεσε, «αυτό δεν θα το επιτρέψει ο λαός μας».

«Πετύχαμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό» είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να επαναφέρει το καθεστώς των ελλειμμάτων και των χαριστικών συντάξεων.

Ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα έχει δύο δρόμους: ή θα παραμερίσει την πολιτική αστάθεια και θα μπει στην ανάπτυξη ή θα κατρακυλήσει πίσω» και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «αυτά που λένε τα στελέχη του, θα σημάνουν την απώλεια των επιδοτήσεων για τους αγρότες, οι πόλεις και τα χωριά θα χάσουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ και ο επιχειρηματίας θα χάσει τη ρευστότητα, τώρα που τελειώσαμε με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε πως «όταν αναλάμβανα τη διακυβέρνηση ήμασταν μισό βήμα πριν από τη χρεοκοπία, λίγοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρουμε και τελικά τα καταφέραμε».

Όπως πρόσθεσε, «αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας και ανοίξαμε τον δρόμο για νέες επενδύσεις, βγαίνουμε από το μνημόνιο και θα υπογράψουμε την συμφωνία για την επόμενη ημέρα». Αυτά όπως σημείωσε, προϋποθέτουν ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές για να διώξουμε την πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε σενάρια τρόμου στα διεθνή πρωτοσέλιδα.

Μείωση στη φορολογία

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα θέματα φορολογίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Προτείνουμε συγκεκριμένα πράγματα, δηλαδή μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος από το 42% στο 33% και στα κέρδη των επιχειρήσεων σταδιακά στο 15%. Ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχίσει να μειώνεται το 2015 και θα αποδοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ θα μειωθούν και οι ανώτεροι συντελεστές του ΦΠΑ.

Ήδη, συνέχισε, έχουμε δώσει ανακούφιση με τις 100 δόσεις για τα χρέη προς το Δημόσιο και με τις ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες. Εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση μισθών και συντάξεων. Εγγυώμαι ότι θα μείνει πλήρως προστατευμένη η πρώτη κατοικία. Θα επαναφέρουμε την ισόβια σύνταξη στις πολύτεκνες μητέρες».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στα θέματα της ασφάλειας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς προτάσσουμε ασφάλεια στον πολίτη, θέλουμε φύλαξη των συνόρων, σεβασμό στον πολιτισμό μας. Εκείνοι θέλουν άοπλη αστυνομία, ζητούν μία Ευρώπη με ανοικτά σύνορα και χορήγηση ιθαγένειας σε όλους».

Απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες «πέρα και πάνω από ότι μας χώριζε να συστρατευθούν για μία Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη που πατά στέρεα στις παραδόσεις της και να κάνει άλματα στο μέλλον».

Και πρόσθεσε: «Μιλάω για το έθνος μας για την πατρίδα μας. Οι εκλογές αυτές είναι ο πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών. Και για αυτό μαζί θα νικήσουμε.»

Περιοδεία του Πρωθυπουργού στην Ηπειρο

Το τρίτο και τελευταίο κομμάτι της Ιονίας Οδού, που ενώνει την Αρτα με τα Ιωάννινα, επισκέφθηκε, την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

Συνομιλώντας με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «όλα αυτά είναι το τέλος της απομόνωσης και θα οδηγήσουν την περιοχή σε μεγάλη ανάπτυξη», ενώ πρόσθεσε ότι «θα υπάρξει συνέχεια στο έργο».

Ο κ. Σαμαράς ρώτησε πόσοι εργάζονται στο συγκεκριμένο έργο και του απάντησαν ότι είναι περίπου 100 εργαζόμενοι αυτή την στιγμή, το έργο θα έχει εξέλιξη και τον Μάρτιο θα αρχίσει η ασφαλτόστρωση.

Ο αντιπεφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «που έβγαλε από το αδιέξοδο τα μεγάλα έργα της περιοχής», σημειώνοντας ότι είναι δρόμος ανάπτυξης. «Στόχος είναι να συνδεθεί η Ιόνια Οδός με τον ορεινό όγκο και τον Αμβρακικό κόλπο» είπε ο κ. Ψαθάς και σημείωσε: «ελπίζουμε στο νέο ΕΣΠΑ καθώς είχαμε απογοητευθεί».

Επίσης, στον κ. Σαμαρά παρουσίασαν τον χάρτη με τα σημεία που είναι υπό κατασκευή στην Ιόνια Οδό. Πρόκειται για εννέα ανισόπεδους κόμβους και οκτώ γέφυρες και μία σήραγγα 900 μέτρων με χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

Επίσκεψη στην Αρτα

Ακολούθως ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Δήμο Άρτας, όπου συζήτησε με το δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη για τα τοπικά προβλήματα, την ανάπτυξη της περιοχής και τα έργα που είναι σε εξέλιξη.

«Είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε, γιατί η Ήπειρος είναι ένα ξεχασμένο κομμάτι» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ωστόσο, η Ήπειρος είναι στην αφετηρία για άλμα προς την ανάπτυξη, ένα μεγάλο κομμάτι από το πακέτο Γιούνκερ θα πάει στην Ήπειρο, αυτή είναι η δική μας προοπτική».

Διαβεβαίωσε ότι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ θα δοθούν και σημείωσε ότι τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια είναι προϊόντα που έχουν μεγάλη ζήτηση, η οποία θα αυξηθεί καθώς θα λυθεί το πρόβλημα με τη Ρωσία.

Είπε ακόμη ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην προβολή των τουριστικών μνημείων τής περιοχής, όπως το ιστορικό γεφύρι και σε συνδυασμό με τα έργα υποδομής στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Σημείωσε ότι ο τουρισμός σε συνδυασμό με τον τουριστικό τομέα δίνουν μία εικόνα θετικών προσδοκιών και προοπτικών. Κατέγραψε δε τα αιτήματα των εκπροσώπων της περιοχής, αναφέρθηκε στο παλιό στρατόπεδο που θα γίνει έδρα της Αντιπεριφέρειας Άρτας, ενώ για το θέμα με το Μουσικό Σχολείο, που απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, υποσχέθηκε ότι θα το ικανοποιήσει με τη νέα Βουλή.

Επίσκεψη στο Μεσολόγγι

Την πόλη του Μεσολογγίου επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την περιοδεία του στην Ήπειρο.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού ξεκίνησε από το δημαρχείο της πόλης, όπου τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, μέλη της δημοτικής Αρχής, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και υποψήφιοι βουλευτές, ενώ έξω από το δημαρχείο ήταν συγκεντρωμένοι αρκετοί πολίτες.

Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος ανέφερε: «Η πόλη του Μεσολογγίου σας υποδέχεται σήμερα με μια πολύ καλή εξέλιξη που φυσικά φέρει την σφραγίδα σας, αφού υλοποιήθηκε η απόφαση για μεταφορά του λιμενικού ταμείου στον Δήμο Μεσολογγίου», λέγοντας ότι πλέον το λιμενικό ταμείο είναι δημοτικό.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να παρέμβει, ώστε να επανασυσταθεί η Ακαδημία Ελευθερίας, ενώ σε ό,τι αφορά το αρχαιολογικό μουσείο, ο Νίκος Καραπάνος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό πως τελείωσαν οι μελέτες και ότι απαιτούνται 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να κατασκευαστεί.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς εξήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του αρχαιολογικού μουσείου, αλλά και να αναβαθμιστούν, το νοσοκομείο και το ΤΕΙ.

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Αγρίνιο, ο κ. Σαμαράς περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου μίλησε με πολίτες, οι οποίοι του ανέφεραν προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μεσολόγγι, όπως, μεταξύ άλλων, τα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου, αλλά και για το ΤΕΙ.

Επίσης, συναντήθηκε με νέους και νέες σε κεντρική καφετέρια της πόλης και συνομίλησε μαζί τους.

Επίσκεψη στο Αγρίνιο

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς βρέθηκε στο δημαρχείο Αγρινίου, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο δήμαρχος έθεσε στον πρωθυπουργό μια σειρά από ζητήματα της περιοχής, αλλά και της αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στα οδικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή, όπως η Ιόνια Οδός, προσθέτοντας πως είναι ανάγκη να προχωρήσουν χωρίς εμπόδια, θέτοντας ταυτόχρονα και το ζήτημα της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Ακόμη αναφέρθηκε στο ζήτημα της χρηματοδότησης των δήμων, σε σχέση και με τις αυξημένες αρμοδιότητες.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων και υπογράμμισε ότι τα οδικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή, θα δώσουν αναπτυξιακό αέρα σε όλη την Αιτωλοακαρνανία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk