Τσίπρας: «Η Αριστερά δεν ήρθε στο προσκήνιο για τα συμφέροντα των ισχυρών»

Εκτεταμένη αναφορά σε προδημοσίευση του βιβλίου-συνέντευξη «Αλέξης Τσίπρας, η Αριστερά μου», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη 13 Ιανουαρίου στην Ιταλία, κάνουν τα ιταλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg και το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Εκτεταμένη αναφορά σε προδημοσίευση του βιβλίου-συνέντευξη «Αλέξης Τσίπρας, η Αριστερά μου», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη 13 Ιανουαρίου στην Ιταλία, κάνουν τα ιταλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg και το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

«Διεκδικούμε τη διακυβέρνηση της χώρας, ώστε να ξεκινήσουμε, από θέση ισχύος, την ιδεολογική και κοινωνική μάχη, η οποία θα οδηγήσει σε αλλαγές που θα δώσουν την εξουσία στην πλειοψηφία των πολιτών, αφαιρώντας την από τη μειοψηφία», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θεωρεί ότι επείγει μια επιστροφή στις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Αλληλεγγύη, στη Δημοκρατία και την Κοινωνική Συνοχή.

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και της Ευρώπης, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι θα διατηρηθούν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει συνέχιση της λιτότητας.

«Θέλουμε πραγματική ανακατανομή και υπεράσπιση των πιο αδύναμων. Πρόκειται για θέμα προτεραιοτήτων και πολιτικών επιλογών.

Η Αριστερά δεν ήρθε στο προσκήνιο για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών, αλλά για να εφαρμόσει δίκαιη κοινωνική πολιτική και να αποδείξει ότι όσα υποστήριξε μέχρι τώρα στα λόγια, είναι σε θέση να τα κάνει πράξεις», απαντά ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ερώτηση σχετικά με τον παραλληλισμό του ονόματός του, από μέρους πολλών σχολιαστών, με εκείνο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας, αφού τονίζει ότι υπάρχουν σειρά «βιογραφικών» και πολιτικών διαφορών, υπογραμμίζει:

«Δεν μπορώ να αγνοήσω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου, έλαβε και εκπροσώπησε το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας υπέρ μιας μεγάλης αλλαγής, και σήμερα η μοίρα θέλησε και να εκπροσωπήσω και εγώ ένα άλλο μεγάλο αίτημα του ελληνικού λαού: εκείνο της αλλαγής, της μετάβασης από το status των συνθηκών και μνημονίων λιτότητας, σε μια κυβέρνηση που θα επαναφέρει τη δημοκρατική ομαλότητα και την ελευθερία και μια ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη».

Το βιβλίο, που υπογράφει ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελλάκης και θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Bordeaux, προλογίζει ο γνωστός συνταγματολόγος Στέφανο Ροντοτά, πρώην υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας στην Ιταλία.

Περιέχει, επίσης, δηλώσεις και αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα από μέρους σειράς Ιταλών πολιτικών και δημοσιογράφων. Ανάμεσά τους, ο Ρομάνο Πρόντι, ο Μάσσιμο Ντ΄Αλέμα, ο αριστερός πολιτικός Νίκι Βέντολα, ο διευθυντής της La Reppublica Έτσιο Μάουρο, η διευθύντρια της ιταλικής έκδοσης της Huffington Post Λουτσία Αννουντσιάτα και η συγγραφέας και δημοσιογράφος Λουτσιάνα Καστελλίνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk