Σαμαράς από Εβρο: Είμαι αισιόδοξος για τις εκλογές

Διήμερη περιοδεία στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. «Η Ελλάδα είναι ένα κέρμα στον αέρα και για αυτό θα πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρχει ο αγρότης, όπως τον ξέρουμε σήμερα» δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας στη Λάρισα το Σάββατο.

Διήμερη περιοδεία στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Η περιοδεία ξεκίνησε από τις Καστανιές Έβρου. Σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος για τις εκλογές, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Είμαι αισιόδοξος, βεβαίως».

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία, στις Καστανιές, όπου τον υποδέχθηκαν ο υποστράτηγος Αντώνιος Βιτετζάκης και ο ταξίαρχος Ιωάννης Μακρής.

Χαιρέτησε προσωπικά τους στρατιώτες που υπηρετούν στο φυλάκιο και στη συνέχεια προχώρησε μέχρι τη συνοριακή γραμμή, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο νομάρχη της Αδριανούπολης και τον επικεφαλής της στρατιωτικής δύναμης του τουρκικού φυλακίου.

Αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και θυμήθηκαν ότι πριν από 15 μέρες, το ίδιο ακριβώς σημείο είχε επισκεφθεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος μάλιστα, εκείνη την ώρα, είχε μιλήσει και τηλεφωνικά με τον κ. Σαμαρά.

«Η γραμμή αυτή δεν είναι μόνο συνοριακή, αλλά είναι και γραμμή φιλίας μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Τούρκος νομάρχης, ενώ ο επικεφαλής του τουρκικού στρατιωτικού φυλακίου ευχαρίστησε, εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, τον πρωθυπουργό για την χειρονομία του.

Ο Τούρκος νομάρχης είπε ακόμη ότι εκκρεμεί μία συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και αναφέρθηκε στο θέμα των πλημμυρών του ποταμού Έβρου, λέγοντας ότι πρέπει να καθαριστεί η κοίτη του ποταμού.

Ο κ. Σαμαράς σταμάτησε, επίσης, στο ελληνικό τελωνείο και χαιρέτησε το προσωπικό.

Ο πρωθυπουργός είδε ακόμη από κοντά τον φράχτη, για την είσοδο των μεταναστών, που έχει τοποθετηθεί κατά μήκος του Έβρου και αμέσως μετά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα αποτελέσματά του είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά ως προς την αποτροπή της διέλευσης παράτυπων μεταναστών, που είχε αποκτήσει εκρηκτικές διαστάσεις.

«Αυτό έχει πια αποτραπεί. Ο φράχτης έπαιξε αυτό τον ρόλο τον πάρα πολύ θετικό και, όπως δήλωσα και προηγουμένως, σημαντικό είναι πως αυτός πρέπει να παραμείνει. Ο φράχτης αυτός έχει δουλέψει για το καλό του τόπου και οι θεωρίες ότι θα πρέπει να τον ρίξουμε, να τον γκρεμίσουμε, ώστε να μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Παρόντες ήταν -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης κ.ά.

Με δημάρχους και τοπικούς φορείς συναντήθηκε στη Θράκη ο Σαμαράς

Με εκλεγμένους της Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους τοπικών φορέων και απλούς πολίτες συνομίλησε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την προεκλογική περιοδεία του στη Θράκη στη διάρκεια της οποίας άκουσε τα προβλήματα της περιοχής και δεσμεύτηκε για λύσεις.

Ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στις 18:30 σε συγκέντρωση της ΝΔ στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και αύριο, Τρίτη θα παραστεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην Καβάλα.

Στις Σάπες της Ροδόπης ο πρωθυπουργός, μαζί με τον πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη, επισκέφθηκαν το δημαρχείο και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών Γιάννη Σταυρίδη.

Ο δήμαρχος είπε στον πρωθυπουργό ότι η περιοχή «αλλάζει σελίδα», έχει ένα αναπτυξιακό όραμα και ζήτησε να γίνουν επενδύσεις, να δημιουργηθεί σταθμός του αγωγού TAP και να γίνουν ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο της Μαρώνειας, με σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

Ο κ. Σαμαράς αντιμετώπισε θετικά τα παραπάνω αιτήματα, δεσμεύτηκε για ικανοποίηση και τόνισε την ανάγκη για κοινή πορεία προς τα εμπρός, πάνω από τα κόμματα, αρκεί όλοι να θέλουν να είναι στην Ευρώπη. Εξέφρασε, μάλιστα, τη χαρά του για την επίσκεψη στις Σάπες, γιατί, όπως εξήγησε, θεωρεί την περιοχή «γούρικη» για τον ίδιο, σε ό,τι αφορά στις προεκλογικές περιοδείες.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς περπάτησε στην αγορά των Σαπών και συνομίλησε με περαστικούς και καταστηματάρχες.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τη Φιλλύρα Ροδόπης, που είναι η έδρα του Δήμου Αρριανών, ενός Δήμου με 57 ορεινά και ημιορεινά χωριά, οι κάτοικοι του οποίου είναι μουσουλμάνοι σε ποσοστό 99%. Μαζί με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συναντήθηκαν στην αρχή με τον δήμαρχο Αχμέτ Ριτβάν και στη συνέχεια με δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους.

Το πρώτο ζήτημα που έθεσαν στον πρωθυπουργό ήταν το πρόβλημα με τα καπνά, που αποτελούν μονοκαλλιέργεια στην περιοχή τους. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι υπάρχουν ομάδες που πιέζουν στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να σταματήσει η καλλιέργεια καπνού στην Ευρώπη, αλλά δεν τα κατάφεραν, για αυτό θα συνεχίσει να υφίσταται η καπνοκαλλιέργεια και η πρόνοια για αυτή. Τους παρέπεμψε στον περιφερειάρχη, ο οποίος τόνισε πως υπάρχουν προγράμματα για έμμεση ενίσχυση και χρηματοδότηση της καπνοκαλλιέργειας, ενώ τους ενημέρωσε για την πρότασή του να γίνει στη Ροδόπη η παγκόσμια συνάντηση για το θέμα του καπνού.

Ο δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε ότι ο Δήμος δεν διαθέτει τεχνική υπηρεσία και ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα δημιουργηθεί με μετακινήσεις των απαραίτητων υπαλλήλων.

Μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός μετέβη σε παραδοσιακό καφενείο της Φιλλύρας και ήπιε καφέ, ακούγοντας τα προβλήματα κατοίκων.

Πριν από τον νομό Ροδόπης, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το ίδρυμα περίθαλψης ανήμπορων «Άγιος Κυπριανός», που βρίσκεται έξω από την Αλεξανδρούπολη και στο οποίο γίνονται έργα επέκτασης. Εκεί συναντήθηκε με τα άτομα που φιλοξενούνται, τη διοίκηση και το προσωπικό του ιδρύματος καθώς και τον μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk