Λαφαζάνης: «Οχι» συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΠαΣοΚ, Ποτάμι ή Παπανδρέου

«Δεν υπάρχει κανένα έδαφος για καμιά συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠαΣοΚ του κ. Βενιζέλου, αλλά και με το Ποτάμι και με το κόμμα που έφτιαξε ο Γ. Παπανδρέου» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και υποστηρίζει: «Και τα τρία αυτά κόμματα κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και βρίσκονται στην ίδια κοίτη.

«Δεν υπάρχει κανένα έδαφος για καμιά συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠαΣοΚ του κ. Βενιζέλου, αλλά και με το Ποτάμι και με το κόμμα που έφτιαξε ο Γ. Παπανδρέου» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και υποστηρίζει: «Και τα τρία αυτά κόμματα κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και βρίσκονται στην ίδια κοίτη. Αυτό που ζητάνε είναι να υπάρξει στη χώρα ένας δεύτερος γύρος μνημονιακής καταστροφής, χειρότερος από τον πρώτο».

Σε ερώτηση ειδικότερα για την πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο κ. Λαφαζάνης τονίζει: «Είναι θλιβερό να θέλει να ξανασώσει τη χώρα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Την έσωσε μία φορά, δεν χρειάζεται και δεύτερη. Φτάνει πια η καταστροφή. Το ότι εξήγγειλε κόμμα μόνο ως ανέκδοτο και φαρσοκωμωδία μοιάζει. Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα του γυρίσει συντριπτικά την πλάτη».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη «αυτή την ώρα εναλλακτική λύση είναι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ριζοσπαστική Αριστερά που απευθύνεται σε όλο τον λαό, σε όλους τους πολίτες. Μπορεί να διαμορφώσει μια νέα λαϊκή ενότητα με αισιοδοξία, ελπίδα για ένα μέλλον ανόρθωσης και ανασυγκρότησης. Είμαστε βέβαιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτύχει μια πολύ μεγάλη νίκη που θα του διασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για μια προοδευτική ανατροπή στη χώρα μας, για να γίνουν οριστικά παρελθόν η τρόικα και τα μνημόνια και να ανοίξει καινούργιος προοδευτικός δρόμος ανασυγκρότησης και ανόρθωσης για την Ελλάδα. Αυτή είναι η σιγουριά με την οποία βαδίζουμε σε εκλογές. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει το δικό μας μήνυμα και θα το στηρίξει με αποφασιστικότητα και συντριπτική πλειοψηφία».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Ερ: Η χώρα βαδίζει σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες. Τι περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτές τις εκλογές;

Απ: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ενωμένος όσο ποτέ, με αισιοδοξία και αποφασισμένος προχωράει στην τελική ευθεία των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Είμαστε βέβαιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτύχει μια πολύ μεγάλη νίκη που θα του διασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για μια προοδευτική ανατροπή στη χώρα μας, για να γίνουν οριστικά παρελθόν η τρόικα και τα μνημόνια και να ανοίξει καινούργιος προοδευτικός δρόμος ανασυγκρότησης και ανόρθωσης για την Ελλάδα. Αυτή είναι η σιγουριά με την οποία βαδίζουμε σε εκλογές. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει το δικό μας μήνυμα και θα το στηρίξει με αποφασιστικότητα και συντριπτική πλειοψηφία.

Ερ: Είμαστε σε μια περίοδο που θα έλεγα ότι επικρατεί ο φόβος. Πολλοί απλοί Έλληνες, απλοί πολίτες, χωρίς ιδιαίτερη ιδεολογική ή πολιτική τοποθέτηση, νιώθουν αμήχανα. Το εισπράττετε αυτό;
Απ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσπαθεί να φοβίσει τον πολίτη ούτε να τον τρομοκρατήσει. Αυτοί που καταφεύγουν στην τρομοκρατία και τον φόβο δεν έχουν πρόταση και κυρίως δεν δίνουν ελπίδα για το μέλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόταση έχει και δίνει ελπίδα πρώτα απ΄όλα για τη νεολαία αυτής της χώρας. Με αυτή την αισιοδοξία, με αυτό το περιεχόμενο, με αυτό το πνεύμα απευθυνόμαστε στους πολίτες και με αυτό το πνεύμα θα κερδίσουμε και κερδίζουμε καθημερινά την εμπιστοσύνη τους. Είμαστε μπροστά και θα πάμε ακόμη πιο μπροστά. Η νίκη θα είναι μεγάλη και συντριπτική και θα είναι νίκη του ελληνικού λαού. Θα κερδίσουν η ελπίδα και το μέλλον απέναντι στην τρομοκρατία, την κινδυνολογία, το φόβο και τον αποπροσανατολισμό.

Ερ: Στο προεκλογικό παιχνίδι εισήλθε και ένας νέος παράγοντας, ακούει στο όνομα Γιώργος Παπανδρέου. Κατά την εκτίμησή σας τι μπορεί να κάνει ο κ. Παπανδρέου και το νέο κόμμα του; Θεωρείτε ότι μπορεί να τραβήξει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ;
Απ: Είναι θλιβερό να θέλει να ξανασώσει τη χώρα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Την έσωσε μία φορά, δεν χρειάζεται και δεύτερη. Φτάνει πια η καταστροφή. Το ότι εξήγγειλε κόμμα, μόνο ως ανέκδοτο και φαρσοκωμωδία μοιάζει. Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα του γυρίσει συντριπτικά την πλάτη. Το κόμμα αυτό απευθύνεται σε έναν χώρο, όπου υπάρχει εξοντωτική διαμάχη ανάμεσα σε πολλά κόμματα του λεγόμενου κεντροαριστερού χώρου. Αυτός ο χώρος – παράρτημα του νεοφιλελευθερισμού. Παραρτήματα του νεοφιλευθερισμού είναι όλα αυτά τα κομματίδια, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε παρά τη συνέχιση της μνημονιακής καταστροφής. Αυτή την ώρα εναλλακτική λύση είναι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, η ριζοσπαστική Αριστερά που απευθύνεται σε όλο τον λαό, σε όλους τους πολίτες. Μπορεί να διαμορφώσει μια νέα λαϊκή ενότητα με αισιοδοξία, ελπίδα για ένα μέλλον ανόρθωσης και ανασυγκρότησης.

Ερ: Η αυτοδυναμία ή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι στόχος πιθανότατα εφικτός, όμως είναι στόχος. Εάν δεν -είναι το ερώτημα που βάζουν πολλοί- με ποιους θα συμμαχήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο ότι, όπως βλέπω, αποκλείετε τον κ. Παπανδρέου, αποκλείετε επίσης το Ποτάμι. Με ποιους θα κυβερνήσετε, αν δεν έχετε αυτοδυναμία;

Απ: Δεν υπάρχει κανένα έδαφος για καμιά συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, αλλά και με το Ποτάμι και με το κόμμα που έφτιαξε ο Γ. Παπανδρέου. Και τα τρία αυτά κόμματα κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και βρίσκονται στην ίδια κοίτη. Αυτό που ζητάνε είναι να υπάρξει στη χώρα ένας δεύτερος γύρος μνημονιακής καταστροφής, χειρότερος από τον πρώτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντί τους έχει μια σφοδρή αντιπαλότητα, βρίσκεται σε πλήρη και απόλυτη αντιπαράθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και είμαστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός κατανοεί αυτό το μήνυμα και θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη πλειοψηφία, μια σίγουρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορέσει να εφαρμόσει πλήρως και με σταθερότητα το αντιμνημονιακό προοδευτικό του πρόγραμμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk