Απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ τις παρερμηνείες Σταμάτη για τον εσωτερικό δανεισμό

Για εσκεμμένη και ανεύθυνη διαστρέβλωση των δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις εναλλακτικές επιλογές κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας κατηγορούν την κυβέρνηση πηγές της Κουμουνδούρου. Αφορμή στάθηκε δήλωση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη σύμφωνα με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα των Ελλήνων καταθετών για εσωτερικό δανεισμό μέσω εντόκων γραμματίων.

Για εσκεμμένη και ανεύθυνη διαστρέβλωση των δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις εναλλακτικές επιλογές κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας κατηγορούν την κυβέρνηση πηγές της Κουμουνδούρου.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση που έκανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τόλιος ο οποίος μιλώντας στα ΠαραπολιτικάFM δήλωσε πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα μπορούν να καλυφθούν με έντοκα γραμμάτια στα οποία θα επενδύσουν σε εθελοντική βάση οι Έλληνες καταθέτες και επενδυτές.«Μία λύση είναι τα έντοκα γραμμάτια που θα αγοράζονται από μεγαλοκαταθέτες και τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, με αφορμή τη συγκεκριμένη αναφορά ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης υποστήριξε σήμερα Παρασκευή με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα προχωρήσει μόνο σε διακοπή πληρωμής τόκων, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία, αλλά και σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων». Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Σταμάτη:

«Αποκάλυψη Τώρα! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει μόνο σε διακοπή πληρωμής τόκων, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία! Επίσημα μας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και των μικροκαταθετών, για αγορά εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Δηλαδή, κάθε δεκαπέντε μέρες θα «τραβάνε», προφανώς υποχρεωτικά, από τις καταθέσεις των Ελλήνων.


»Αυτό είναι το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ! Επιτέλους, τι θέλουν; Δεν καταλαβαίνουν ότι και μόνη αυτή η αποκάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες; Τόσο ανεύθυνοι είναι;».

Πηγές από την Κουμουνδούρου κάνουν λόγω για πρωτοφανή διαστρέβλωση των δηλώσεων του κ. Τόλιου , σημειώνοντας πως το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενο στις εκδόσεις εντόκων δεν είπε κάτι το οποίο δεν ισχύει και σήμερα. Εξέφραζαν δε την απορία τους για το «μέγεθος της ανευθυνότητας» του υπουργού Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις σκέψεις του κόμματος της Αριστεράς είναι να αυξηθεί αισθητά ο αριθμός των βασικών διαπραγματευτών στην αγορά ομολόγων και εντόκων γραμματειών του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να μειωθούν οι τραπεζικές προμήθειες επί των συγκεκριμένων χρεογράφων και να καταστεί ακόμη πιο εύκολη και φθηνή η πρόσβαση των επενδυτών σε αυτά.

Ειδικότερα στην απάντησή του στον υπουργό Επικρατείας Δημ.Σταμάτη, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Φαίνεται πως σε αυτές τις εκλογές από τη ΝΔ δεν θα ακούσουμε καμιά αλήθεια παρά μόνο Ψέματα. Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά, αφού το έχει κάνει και ο ίδιος, ότι οι κυβερνήσεις προβαίνουν σε έκδοση εντόκων γραμματίων. Το να αποκαλεί αυτήν τη συνήθη πρακτική “κατάσχεση καταθέσεων” συνιστά φτηνή λάσπη. Ας μας απαντήσουν, όμως, επιτέλους: σε τι ακριβώς έχει συμφωνήσει με την τρόικα ότι θα υλοποιήσει μετά τις εκλογές αν γίνει κυβέρνηση;».

Με νέα ανακοίνωση επανήλθε ο υπουργός Επικρατείας Δημ.Σταμάτης: «Επικίνδυνοι και άσχετοι, τη μια λένε ότι δεν πρόκειται να ξεπληρώσουν τα δάνειά μας στους ξένους και την άλλη ότι σκοπεύουν να βγάλουν έντοκα γραμμάτια, απορροφώντας αποκλειστικά από τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και των μικροκαταθετών. Αυτή η κυβέρνηση απέτρεψε τον εφιάλτη της χρεοκοπίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσημα προετοιμάζει τη χρεοκοπία! Ο ελληνικός λαός δεν θα του το επιτρέψει!».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk