Πυρετώδεις διεργασίες για τα ψηφοδέλτια στον ΣΥΡΙΖΑ

Με συνοπτικές διαδικασίες (αν και σε όχι ειδυλλιακό εσωκομματικό τοπίο) κινούνται οι προετοιμασίες του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.

Με συνοπτικές διαδικασίες (αν και σε όχι ειδυλλιακό εσωκομματικό τοπίο) κινούνται οι προετοιμασίες του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.
Η αρμόδια επιτροπή για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων βρίσκεται στην ουσία σε συνεχή συνεδρίαση και σύμφωνα με τις εντολές της Κουμουνδούρου, όλες οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος θα πρέπει έως την ερχόμενη Πέμπτη να έχουν στείλει τις εισηγήσεις τους για την σύνθεση των ψηφοδελτίων ανά εκλογική περιφέρεια.
Οι ενδείξεις είναι ήδη σαφείς ότι η κατάρτιση των καταλόγων των υποψηφίων θα προξενήσει εσωτερικές τριβές.
Το σκηνικό που διαμορφώνεται εν όψει των τελικών αποφάσεων που θα ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή το προσεχές Σαββατοκύριακο είναι το εξής:
Ο Αλ. Τσίπρας θα επιδιώξει την μέγιστη δυνατή πολιτική διεύρυνση και συμπαράταξη στελεχών από χώρους συγγενείς και μη. Στο πλαίσιο αυτό, εντός των ημερών – και όπως εκτιμούν κομματικές πηγές έως το τέλος της εβδομάδας σε κάθε περίπτωση – αναμένεται να γίνει η συνάντηση με τον Φ. Κουβέλη για την επισημοποίηση της συνεργασίας. Εκεί θα αποσαφηνιστεί και ο ρόλος του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στο μετεκλογικό σκηνικό, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση.
Την ίδια στιγμή, η Αριστερή Πλατφόρμα αλλά και πολλά άλλα στελέχη σε τοπικό επίπεδο, αντιδρούν στην λογική της ένταξης στα ψηφοδέλτια προσώπων που έχουν «βεβαρημένο» πολιτικό παρελθόν. Οι αντιδράσεις έχουν ήδη καταγραφεί με αρθρογραφία σε μέσα που εκφράζουν τις θέσεις της Πλατφόρμας.
Επιπλέον, την «σημαία» κατά της ένταξης σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στελεχών που δεν έχουν προφανή πολιτικά διαπιστευτήρια για συμπαράταξη εκτιμάται θα κρατήσει υψωμένη ο Μαν. Γλέζος.
Τα όποια ζητήματα ανακύψουν αναμένεται πάντως ότι θα αντιμετωπιστούν με την πάγια μέθοδο της απόφασης κατά πλειοψηφία κατά την συνεδρίαση της Κ.Ε.
Υπό αυτές τις συνθήκες, το ζητούμενο για τον κ. Τσίπρα είναι η σύνθεση της Κ.Ο. την επομένη των εκλογών και εν όψει των αποφάσεων που θα πρέπει να ληφθούν.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την κατάρτιση της τελικής μορφής των προγραμματικών διακηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο των θεσμικών αλλαγών και του κράτους. Οι δεσμεύσεις σε αυτό το πεδίο αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk