Σαμαράς: «Στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει «παρών»»

Παρά την τρομοκρατία και τη λάσπη του δίδυμου Τσίπρα-Καμμένου, και άλλοι βουλευτές ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα, τόνισε ο πρωθυπουργός μετά την δεύτερη ψηφοφορία.

Παρά την τρομοκρατία και τη λάσπη του δίδυμου Τσίπρα-Καμμένου, και άλλοι βουλευτές ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα, τόνισε ο πρωθυπουργός μετά την δεύτερη ψηφοφορία.

Ο ίδιος έθεσε ένα ξεκάθαρο δίλημμα εν όψει της τρίτης και τελευταίας ψηφοφορίας, λέγοντας: «Ο κάθε βουλευτής θα τεθεί ενώπιος ενωπίω με τις αγωνίες των πολιτών. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του για τη σταθερότητα και την ομαλότητα της πατρίδας.»

Αναλυτικά η δήλωση Σαμαρά:

«Παρά τις όποιες διαφορές μας και παρά την τρομοκρατία και τη λάσπη του δίδυμου Τσίπρα-Καμμένου και άλλοι βουλευτές σήμερα, ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ευελπιστώ στην τρίτη ψηφοφορία να αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο, την εθνική περιπέτεια.

» Όμως, η τρίτη ψηφοφορία δεν θα είναι ψηφοφορία με το ‘παρών’. Εκεί δεν θα υπάρχει «παρών». Θα υπάρχει ονοματεπώνυμο. Και ο κάθε Βουλευτής θα τεθεί ενώπιος ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων και με το συμφέρον της Πατρίδας. Εκεί δεν θα υπάρχει ‘παρών’. Εκεί ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του και την ευθύνη της ψήφου του, ως προς τις συνέπειες που θα έχει η ψήφος αυτή πάνω στη σταθερότητα, την ομαλότητα και το μέλλον της πατρίδας.

» Στην τρίτη, λοιπόν, ψηφοφορία ‘παρών’ δεν θα υπάρχει.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk