Στη θέση που εξέφρασε την Τρίτη ότι πρέπει να ερευνηθούν από τη Βουλή οι δυο περίοδοι της εισόδους της Ελλάδας στο μνημόνιο και της υπογραφής της δεύτερης δανειακής σύμβασης επέμεινε το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

«Επιμένω σε ο,τι είπα χθες. Είπα ότι δύο περιόδους μνημονιακής κατάστασης, δηλαδή πώς μπήκαμε με το Καστελόριζο στο ΔΝΤ και κυρίως το δεύτερο μνημόνιο με το οποίο δανειστήκαμε με ρήτρα εκχώρησης της κυριαρχίας και προσέθεσα εμβάθυνσης της εσωτερικής υποτίμησης νοώντας κυρίως το κούρεμα των αποθεματικών, τη μεγάλη μεταφορά πλούτου από τους φτωχούς, θα πρέπει να το ερευνήσουμε. Και προσέθεσα ότι της κυβερνήσεως Παπαδήμου μέλος ήτο και ο κ. Δήμας», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διευκρίνισε ότι δεν αφορούσε αυτό που είπε, συγκεκριμένα το όνομα του Σταύρου Δήμα αλλά γενικότερα για την περίοδο της διακυβέρνησης Παπαδήμου.

Στην ίδια εκπομπή του Mega πάντως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη είπε ότι ο Αλ. Μητρόπουλος εξέφρασε «προσωπικές απόψεις».

Μια ημέρα νωρίτερα ο Αλ. Μητρόπουλος είχε «στοχοποιήσει» εμμέσως πλην σαφώς τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα, όταν απείλησε με εξεταστική επιτροπή ή ακόμα και ειδικό δικαστήριο όσους συμμετείχαν στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου.

«Επί υπουργίας του κ. Δήμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίστηκαν τα μνημονιακά κείμενα για παράδοση της κυριαρχίας της χώρας. Επί υπουργίας του έγινε η εμβάθυνση της εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησε στην περικοπή των συντάξεων» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Αλ. Μητρόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Στ. Δήμας υπήρξε υπoυργός Εξωτερικών στη βραχύβια κυβέρνηση Παπαδήμου.