• Αναζήτηση
  • Η καρμπονάρα του «τεμπέλη»

    YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

    1 πακέτο σπαγκέτι No 6

    220 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα, τριμμένα

    4 κρόκους αβγών

    50 γρ. βούτυρο

    8-10 φέτες μπέικον, κομμένο σε καρέ
     
    πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

    1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 250 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν.

    Σε ένα μπολ, με τη βοήθεια του αβγοδάρτη, ανακατεύουμε καλά το τυρί με τους κρόκους.

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα κρόκων – τυριού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνοντας σιγά σιγά το νερό του βρασμού. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, ώσπου να σωθούν τα πολλά υγρά, αλλά τα ζυμαρικά να παραμείνουν «ζουμερά». Πασπαλίζουμε με πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρουμε.

    *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.

    Αφιερώματα
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk