H πρωτοεμφανιζόμενη «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» με προκήρυξη που απέστειλε στην ιστοσελίδα Athens.indymedia.org ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΠαΣοΚ τη παραμονή των Ευρωεκλογών στις 25 Μαΐου.

Στην προκήρυξη με τίτλο «Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ στις 25/5 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ» σημειώνεται ότι «σύντροφοι της οργάνωσης στάθηκαν στην οδό Μαυρομιχάλη και πυροβόλησαν τα πίσω παράθυρα του κτηρίου με στρατιωτικό όπλο ΑΚ47».

Και αναφέρουν οι συντάκτες της ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει παίξει έναν ιστορικό ρόλο στην υπηρεσία του κεφάλαιου. Η άνοδός του στην εξουσία στηρίχθηκε από τους μηχανισμούς της αστικής τάξης για να κάμψει την ταξική πάλη και να εκμαυλίσει την ελληνική κοινωνία της μεταπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ σε όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης στήριξε την πολιτική του στην καταστολή των κοινωνικών αντιστάσεων. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ ανήκει στο σκληρό πυρήνα του κρατικού ολοκληρωτισμού. Η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους νεοφασίστες της δεξιάς δίνει δημοκρατικό προσωπείο στην άγρια καπιταλιστική επίθεση».

Στην προκήρυξη λένε ακόμα ότι «αυτή την εβδομάδα ψηφίζεται στη βουλή ένα νομοσχέδιο που προετοιμάζει την εξόντωση όποιων κρατούμενων αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της φυλακής. Τα σωφρονιστικά κολαστήρια είναι γεμάτα από πεινασμένους. Οι συνθήκες ζωής μέσα στις φυλακές χειροτερεύουν. Πολλοί αγωνιστές κρατούνται στα κελιά της δημοκρατίας. Από τη δεύτερη περίοδο ΠΑΣΟΚ το ελληνικό κράτος προσπάθησε να σπάσει τους αγώνες των φυλακισμένων με τη πρέζα και τις μαφίες του. Σήμερα θέλει να δολοφονήσει τους αγωνιστές σε λευκά κελιά. Οι τροπολογίες που προτείνει το ΠΑΣΟΚ δίνουν άλλοθι εξομάλυνσης σ’ αυτό το δολοφονικό σχέδιο. Έτσι προσπαθεί να διασπάσει τον αγώνα των κρατουμένων».

Μάλιστα προαναγγέλλουν νέες ένοπλες επιθέσεις τονίζοντας ότι «οι σφαίρες που καρφώσαμε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ήταν μια πρόγευση για τους εξουσιαστές. Όλοι οι λογαριασμοί της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης θα πληρωθούν».

Για την επίθεση επισημαίνουν πως θα μπορούσαν να πυροβολήσουν τους αστυνομικούς που φυλάνε τα κεντρικά γραφεία του ΠαΣοΚ αλλά δεν το έκαναν γιατί δεν το είχαν σχεδιάσει. «Οι σύντροφοι που πραγματοποίησαν την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είδαν τους μπάτσους των ΜΑΤ που φυλούσσαν το κτήριο. Μπορούσαμε να τους χτυπήσουμε. Θα ήταν μια δίκαιη ενέργεια. Η βαρβαρότητα των οργάνων της εξουσίας θα τσακιστεί από τη δύναμη των όπλων της αντίστασης. Δεν τους χτυπήσαμε αυτή τη φορά γιατί το πολιτικό σχέδιο της οργάνωσης είχε καθαρό στόχο ενάντια στο συγκεκριμένο πολιτικό μηχανισμό των αφεντικών», σημειώνεται στην προκήρυξη.

Στο τέλος ζητούν να αποσυρθεί «ο νέος νόμος για τις φυλακές, να καταργηθεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να σταματήσει το πογκρόμ κατά των μεταναστών».