Πυρ ομαδών από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ». Το νομοσχέδιο εισάγεται απόψε στη Βουλή, ενώ από τα μεσάνυχτα ξεκινούν οι 48ωρες κυλιόμενες απεργίες των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Η διοίκηση της επιχειρήσης προγραμματίζει κυλιόμενες διακοπές ρεύματος.

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη στον τεμαχισμό και πώληση της ΔΕΗ, υπό τον μανδύα της «μικρής ΔΕΗ».

«Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν μπορούν να γίνονται απλώς και μόνο με λογιστικά κριτήρια, αλλά με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας» αναφέρει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση, που απειλεί με επιστράτευση τους εργαζόμενους, οφείλει να γνωρίζει ότι στις δημοκρατίες τα προβλήματα λύνονται μόνο με διάλογο.

«Ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ και όλου του ελληνικού λαού θα πρέπει να βάλει στο στόχαστρο την πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας, ώστε να μην περάσει από το παράθυρο η ιδιωτικοποίηση, στην οποία μόνο κατ’ επίφαση η ΔΕΗ θα είναι δημόσια» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ταυτόχρονα, ο λαός μας να απομονώσει τις κυβερνητικές θεωρίες ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα να αντιστέκονται, που οδηγούν σε επικίνδυνο κοινωνικό αυτοματισμό» κατέληξε στην δήλωσή του, ο κ. Κουτσούμπας.

«Δώρο στους χρηματοδότες τους» χαρακτήρισε την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

Σε δήλωσή του, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για πολιτικό πανικό της κυβέρνησης και τόνισε ότι το κόμμα του δεν αναγνωρίζει αυτά τα «δώρα» τα οποία «θα επιστραφούν στον ελληνικό λαό».

«Οι κυβερνώντες, έχοντας αποτύχει στην οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική, μέσα στον πολιτικό πανικό τους, δωρίζουν δημόσια περιουσία στους χρηματοδότες τους. Η αξία μίας μόνο μονάδας της ΔΕΗ που χαρίζεται, είναι πολλαπλάσια της σημερινής μετοχικής αξίας του συνόλου της εταιρείας. Δεν αναγνωρίζουμε αυτά τα δώρα, θα επιστραφούν στον ελληνικό λαό» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.