Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον στο Μάξιμου, καθώς ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός τραπεζίτης ακύρωσε για ιατρικούς λόγους το ταξίδι του.

Ο 58χρονος Ντάιμον ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι έχει διαγνωσθεί με καρκίνο του λάρυγγα και ότι ως εκ τούτου θα ακυρώσει τις προγραμματισμένες συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον ιταλό Ματέο Ρέντσι, αλλά και τις επισκέψεις του σε Βρετανία, Ισπανία και Γερμανία.

Σύμφωνα με το e-mail του Ντάιμον προς στο προσωπικό της τράπεζας ο καρκίνος του είναι ιάσιμος, η πρόγνωση από τους γιατρούς είναι εξαιρετική και μετά από πολλαπλές δοκιμές επιβεβαίωσαν ότι ο καρκίνος περιορίζεται στους λεμφαδένες στη δεξιά πλευρά του λαιμού του.

Το mail αναφέρει πως ο Ντάιμον θα υποβληθεί σε οκτώ εβδομάδες χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας στο Memorial Sloan Kettering Hospital.

Η ανακοίνωση της ασθένειας του Ντάιμον έγινε ανήμερα του εορτασμού της 10ης επετείου που βρίσκεται στο πηδάλιο της τράπεζας.

Ο Ντάιμον διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά και έχει συμβάλει καθοριστικά το τελευταίο έτος στην μεταστροφή της άποψης των ξένων επενδυτών για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο επικεφαλής της JP Morgan θεωρείται ως ένας από τους πιο καλοπληρωμένους μάνατζερ στον κόσμο, αφού οι αποδοχές του μόνο πέρυσι ανήλθαν σε περίπου 20 εκατ. δολάρια.