YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

4 χωριάτικα λουκάνικα, μικρά τόσο ώστε να χωράνε σε μισή μπαγκέτα

100 γρ. κέτσαπ

100 γρ. μουστάρδα

2 φλ. λευκό λάχανο, τριμμένο

1 μεγάλο καρότο, τριμμένο

4-5 γλυκές πίκλες (της αρεσκείας σας), σε λεπτά μπαστουνάκια

2-3 κ.σ. μαγιονέζα

2 μπαγκέτες, κομμένες στη μέση

4 φύλλα γαλλικής σαλάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράσσουμε κατά μήκος τα λουκάνικα και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, γυρίζοντάς τα για να ψηθούν καλά, για λίγα λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κέτσαπ με τη μουστάρδα ανακατεύοντάς τες.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάχανο, το καρότο, τις πίκλες και τη μαγιονέζα.

Ανοίγουμε τις μπαγκέτες και αλείφουμε τη μία φέτα με τη σος μουστάρδας – κέτσαπ. Στρώνουμε από ένα φύλλο σαλάτας και μοιράζουμε το μείγμα του λάχανου. Βάζουμε από ένα λουκάνικο και κλείνουμε με την άλλη φέτα της μπαγκέτας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.