Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, σέρνει στα δικαστήρια τον επενδυτικό κολοσσό επειδή όπως λέει το μπόνους των οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε ήταν μικρότερο από εκείνο που του είχαν υποσχεθεί.
Ο 35χρονος trader, Ντιμπ Σάλεμ, δήλωσε συγκεκριμένα ότι το 2010, έλαβε από την Goldman Sachs 8,25 εκατομμύρια δολάρια (περίπου έξι εκ. ευρώ), αλλά αυτό το ποσό δεν αντανακλά τις επιδόσεις του και τα κέρδη που επέφερε με την εργασία του στην εταιρεία, ζητώντας ακόμη πέντε εκ. δολάρια (3,6 εκ. ευρώ) ως αποζημίωση.
Ο Σάλεμ, απόφοιτος του πανεπιστημίου Πρίνστον, είπε επίσης ότι ο ίδιος είχε υποσχεθεί στη μητέρα του μπόνους 13 εκατομμυρίων δολαρίων (9,5 εκ. ευρώ), κάτι που ποτέ δεν έγινε καθώς, όπως λέει, η εταιρεία τον τιμώρησε εξαιτίας κάποιων σχολίων που είχε κάνει στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης και έβλαψαν τη φήμη της.
Ο Σάλεμ υποστηρίζει ότι είναι ένα από τα πιο περιζήτητα στελέχη στον κλάδο των ενυπόθηκων δανείων και ενώ ήθελε να φύγει από την Goldman Sachs, η τράπεζα τον ενθάρρυνε να παραμείνει προσφέροντας του περισσότερα χρήματα. Το 2012 τελικά ο Σάλεμ εγκατέλειψε τη Goldman Sachs για να εργαστεί σε ένα hedge fund.
Εκπρόσωπος της Goldman Sachs ότι οι ισχυρισμοί του Σάλεμ είναι «τελείως ανόητοι», υπογραμμίζοντας ότι το πρώην στέλεχος έλαβε το ποσό των 35 εκατ. δολαρίων (26 εκ. ευρώ) στη διάρκεια των έξι χρόνων που εργαζόταν εκεί, ενώ μόνο το 2009 που προήχθη σε διευθυντική θέση σε ηλικία 29 χρόνων, έλαβε ως μπόνους το ποσό των 15 εκατ. δολαρίων (11 εκ. ευρώ) !