Εκδήλωση με θέμα «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014: Προκλήσεις και Προοπτικές για τους Νέους της Ευρώπης» συνδιοργανώνουν το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας σήμερα, Παρασκευή, στις 21:00, στο χώρο του 33ου Φεστιβάλ Βιβλίου.
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, που είναι εφέτος αφιερωμένο στον εορτασμό της πόλης ως «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», ξεκίνησαν τις 6 Ιουνίου 2014 στην Αναπλασμένη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (από το ύψος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης).
Στην αποψινή εκδήλωση για τους νέους, που θα πραγματοποιηθεί στις εξέδρα εκδηλώσεων (κτήριο του νερού) θα μιλήσουν η κυρία Μαρία Πασχαλίδου, Πρόεδρος του θεσμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», ο κ. Κώστας Χρυσόγονος, ευρωβουλευτής, ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Αργύρης Περουλάκης, αναπληρωτής επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Σ.ΕΚ.Β.Ε., κ. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος – συγγραφέας κ. Κώστας Μπλιάτκας.
Παρακολουθήστε την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: http://www.europarltv.europa.eu/