Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού θα οδηγηθεί ο 22χρονος που απολογήθηκε για τη δολοφονία άστεγης ανήμερα του Πάσχα στη Γλυφάδα.

Με ομόφωνη απόφασή τους μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του νεαρού, ανακριτής και εισαγγελέας διέταξαν να κρατηθεί προσωρινά και να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εντοπιστεί αν υπάρχει ψυχική ασθένεια, αλλά και για εξάρτησή του από ναρκωτικές ουσίες.

Ο κατηγορούμενος, ενώπιον του ανακριτή, φέρεται να επανέλαβε πως σκότωσε τη γυναίκα προκειμένου να εξευμενίσει τον σατανά, καθώς έβλεπε και άκουγε δαίμονα ο οποίος του υπέδειξε το θύμα και του ζητούσε να σκοτώσει για να σώσει τη δική του ζωή.

Δήλωσε, επίσης, μετανιωμένος για το έγκλημα που διέπραξε και αρνήθηκε ότι ήθελε να διαπράξει και δεύτερο φόνο, υποστηρίζοντας ότι αυτό το είπε στην Αστυνομία προκειμένου να δείξει ότι είναι σκληρός.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορός του, Φαήλος Κρανιδιώτης, τόνισε πως η πράξη είναι ομολογημένη και συμπλήρωσε, απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση του εντολέα του, «εκτιμώ ότι είναι βαθιά ψυχικά άρρωστος, αλλά όλα αυτά θα τα πουν οι ειδικοί».

Ο κ. Κρανιδιώτης ανέφερε επίσης πως ο 22χρονος αρνούνταν να πάει σε γιατρό και να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή και ότι επίσης είχε επιχειρηθεί δυο φορές ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο, όπου όμως δεν είχε γίνει δεκτός επειδή ήταν ανήλικος.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Φαήλος Κρανιδιώτης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, υποστήριξε πως ο εντολέας του είναι χρήστης ουσιών και αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

«Ο κατηγορούμενος έχει ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις, ιδέες παραληματικού περιεχομένου, μανία καταδίωξης με επιθετική και βίαιη συμπεριφορά και είναι συστηματικός χρήστης ναρκωτικών ουσιών – τοξικομανής από 14 ετών»
είπε.

Παράλληλα, ο κ. Κρανιδιώτης ανέφερε ότι η οικογένεια του κατηγορούμενου έχει εκφράσει τη βαθιά της λύπη γι’ αυτό το οποίο συνέβη.