Με τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ συναντήθηκαν, χθες στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ο πρόεδρος της EBU κ. Ζαν Πολ Φιλιπό, η γενική διευθύντρια κυρία Ίνγκριντ Ντελτένρ και η διευθύντρια νομικών υπηρεσιών της Ένωσης κυρία Τζέιν Βίζαρντ.
Η αντιπροσωπεία της EBU ενημερώθηκε από τα μέλη της διοίκησης και τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών για την πλήρη λειτουργία του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας στελέχωσης της εταιρείας, τον επιχειρησιακό προγραμματισμό, τον προϋπολογισμό, την κατάρτιση του οργανογράμματος, τη σύνθεση και ποσόστωση του ραδιοτηλεοπτικού και διαδικτυακού περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, την παροχή καθολικής υπηρεσίας προς τους Έλληνες πολίτες, καθώς και τις απαιτούμενες ενέργειες για την ένταξή της ως πλήρους μέλους της EBU.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η γενική διευθύντρια της EBU αναφέρθηκε στη βαθμιαία ανάπτυξη των λειτουργιών της ΝΕΡΙΤ και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση, εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι σύντομα θα αποτελέσει τακτικό μέλος της Ένωσης, «μόλις ολοκληρωθεί η πλήρης ανάπτυξή της» όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης, τόνισε ότι η εταιρεία βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία, παρέχοντας ολοκληρωμένο και ποιοτικό ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα. Εξέφρασε την επιθυμία της διοίκησης για την ανάπτυξη ενός ειλικρινούς και γόνιμου διαλόγου με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων με την EBU.
Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, υπογραμμίζοντας ότι θα εξεταστούν οι παράμετροι και θα πραγματοποιηθούν όλα τα απαραίτητα βήματα για την ένταξη της ΝΕΡΙΤ στην Ένωση.