Εντυπωσιακή είναι η αύξηση που παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες η κίνηση της Lufthansa στην Ελλάδα, σε συνέχεια του 2013 που ήταν επίσης θετική χρονιά, όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής Ελλάδας και Κύπρου κ. Harro Julius Petersen, με αφορμή τα 55 χρόνια παρουσίας της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας στη χώρα. Περισσότεροι από 800.000 επιβάτες ταξιδεύουν από και προς Ελλάδα κάθε χρόνο επιλέγοντας τον γερμανικό αεροπορικό όμιλο, ενώ πέρυσι καταγράφηκε αύξηση 10%. Συνολικά, το 2013 χρονιά ό όμιλος Lufthansa μετέφερε περισσότερους από 104 εκατ. επιβάτες, ενώ για το 2014 αναμένεται περαιτέρω αύξηση.
Βασικοί πελάτες στα δρομολόγια της αεροπορικής εταιρίας για την Ελλάδα είναι οι Ελληνες και οι Γερμανοί, ενώ σημαντικό μερίδιο έχουν και οι αμερικανοί τουρίστες, όπως σημείωσε ο κ. Petersen, μια και η εταιρία επενδύει στο δίκτυο διασύνδεσης της Ευρώπης με την αμερικανική ήπειρο. Μεγάλο ποσοστό στον τομέα των επιβατικών αερομεταφορών, είναι τα ναυτικά εισιτήρια, καθώς το 2013 το μερίδιο πωλήσεων ναυτικών εισιτηρίων της Lufthansa από την Ελλάδα και την Κύπρο αντιστοιχούσε στο 20% της παγκόσμιας ναυτιλιακής κίνησης της αεροπορικής εταιρίας.
«Από την έναρξη των πτήσεων προς την Ελλάδα, τη δεκαετία του 1950, το πτητικό μας έργο έχει εξελιχθεί με εξαιρετική επιτυχία. Η αύξηση που σημειώθηκε στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες είναι εντυπωσιακή, ενώ προσβλέπουμε σε ακόμη πιο δυναμική ανάπτυξη των πωλήσεων», δήλωσε ο κ. Petersen. Το πρώτο αεροσκάφος που αναχώρησε από τη Γερμανία (Αμβούργο) με προορισμό την Ελλάδα ήταν στις 10 Μαΐου 1959, με την πτήση LH294 και αφού πραγματοποίησε ενδιάμεσους σταθμούς στο Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο, προσγειώθηκε στην Αθήνα.
Σήμερα ο όμιλος μαζί με τη Germanwings πραγματοποιεί περισσότερα από 100 εβδομαδιαία απευθείας δρομολόγια από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και άλλα μέρη της Ελλάδας προς τη Γερμανία. Παράλληλα η Lufthansa, μαζί με τις συνεργαζόμενες εταιρίες SWISS, Austrian Airlines και Brussels Airlines, μέσω των κόμβων τους στη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, τη Βιέννη, τη Ζυρίχη και τις Βρυξέλλες, εξυπηρετούν από κοινού περισσότερους από 285 προορισμούς σε 102 χώρες σε τέσσερις ηπείρους.
Πέρα από τη διεύρυνση του δικτύου δρομολογίων στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική, η Lufthansa έχει δεσμευτεί να επενδύει ένα εκατ. ευρώ καθημερινά έως το 2015, για τη βελτίωση των υπηρεσιών τόσο εντός των αεροσκαφών της όσο και επί εδάφους, όπως π.χ. μεταξύ άλλων νέα καθίσματα σε όλες τις κατηγορίες, εξατομικευμένο σύστημα ψυχαγωγίας στην Economy Class, καινοτομίες στη First Class και Business Class, με στόχο το προβάδισμα έναντι άλλων αεροπορικών εταιριών. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι κρατήσεις στη νέα Premium Economy Class, η οποία προσφέρεται σε πτήσεις με αεροσκάφη Boeing 747-8, που αναχωρούν από τη Φρανκφούρτη με προορισμό το Μπουένος Αιρες, το Σικάγο, το Χονγκ Κονγκ, την Πόλη του Μεξικού, το Σάο Πάολο, τη Σεούλ, το Πεκίνο και την Ουάσινγκτον. Από τις 10 Δεκεμβρίου, η Premium Economy Class θα προσφέρεται σε όλες τις πτήσεις της εταιρίας, ενώ, μέχρι το τέλος του 2015 θα έχουν τοποθετηθεί 3.600 καθίσματα σε όλο το στόλο διηπειρωτικών πτήσεων.