«Δεν νομίζω ότι κάθε τόσο πρέπει να επαναλαμβάνουμε τον φόβο της απόλυσης, εφόσον δεν υπάρχει. Μιλάμε για κινητικότητα. Ήδη χίλιοι διοικητικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε νέο καθεστώς εργασίας. Καλλιεργήθηκε ο φόβος των απολύσεων και πλανάται στην ελληνική κοινωνία, πρέπει να τον απομακρύνουμε», δήλωσε στον Alpha 9,89 ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για τους 2.000 υπαλλήλους των οποίων το μέλλον εκκρεμεί…

ναφερόμενος στους δημοτικούς υπαλλήλους είπε ότι «μια πρόταση που θα μπορούσε να γίνει είναι να πάνε από το δήμο στην γραμματεία της αποκεντρωμένης περιφέρειας, που πολλές φόρες είναι στον ίδιο δήμο».

Συγκεκριμένα για τους δημοτικούς αστυνομικούς εκτίμησε ότι «πρέπει να αναζητηθούν λύσεις για εκείνους που δεν έχουν τοποθετηθεί. Δεν νομίζω ότι η αποκατάσταση των αδικιών είναι λαϊκισμός». Τόνισε, ωστόσο, ότι «η διεθνής υποχρέωση της χώρας απέναντι στους θεσμικούς εταίρους πρέπει να διατηρηθεί και να είμαστε συνεπείς».
Ο κ. Ντινόπουλος επεσήμανε ότι «η αυτοδιοίκηση χρειάζεται εργασιακή ειρήνη» και πρόσθεσε ότι «εγώ ξεκίνησα την πορεία μου στο δήμο από δήμαρχος, οι δάσκαλοί μου στην αυτοδιοίκηση μου έμαθαν ότι δεν υπάρχουν πολιτικές αντιπαραθέσεις και κόμματα. Ας αφήσουμε το μνημόνιο στην άκρη και ας δούμε πώς θα κάνουμε ασφαλέστερους δρόμους, να μαζέψουμε τα σκουπίδια κλπ».
Επανέλαβε ότι «η πόρτα του υπουργείου είναι ανοικτή όχι μόνο στην κ. Δούρου αλλά σε όλους τους περιφερειάρχες, όπου και αν ανήκουν αυτοί».
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για εκλογές από την επαύριο των εκλογών του’ 12. Η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση τετραετίας και προσβλέπουμε σε μια γόνιμη διετία. Είναι βαθύτατα πολιτικό ζήτημα η εκλογή ΠτΔ δεν μπορεί να γίνεται τερτίπι για να προκαλούνται εκλογές,σε κάθε περίπτωση θα δούμε πώς θα εξελιχθεί».